Senzațional: USL Argeș și-a găsit un nou inamic

# Dan Diaconescu, mai criticat decât PDL. Reprezentanții argeșeni ai Uniunii Social Liberale au mai găsit un inamic în afară de PDL. Este vorba, bineînțeles, de Dan Diaconescu, a cărui implicare în privatizarea Oltchim continuă să stârnească vii reacții din partea formațiunii de guvernământ. Cel mai vehement critic al acțiunilor lui Dan Diaconescu este, în rândurile USL Argeș, deputatul PNL Andrei Gerea. El îl acuză pe fondatorul PP-DD de înșelătorie și speră ca justiția să-și facă datoria în această situație. De altfel, în viziunea lui Gerea, Dan Diaconescu este "escroc, cel mai mare de la Caritas încoace".

Nu scapă de criticile useliste nici pedeliștii, care sunt considerați ca fiind susținători ai lui Dan Diaconescu în ceea ce privește privatizarea Oltchim, Andrei Gerea reproșându-le foștilor guvernanți că nu-și asumă greșelile făcute inclusiv în legătură cu Oltchimul. Pe de altă parte, parlamentarul liberal a creiterat promisiunile guvernului USL de a acorda ajutoare bănești pentru angajații de la Oltchim care au venituri reduse, fiind deja derulate anchete sociale în zonă. Reprezentanții USL nu par să uite, în promisiunile lor, nici de soarta Arpechim. Astfel, rafinăria piteșteană ar urma să poată fi cumpărată de către viitorul investitor strategic pe care și-l doresc guvernanții la Oltchim, fiind deja făcute aranjamentele necesare cu actualul proprietar al Arpechim, OMV Petrom.

Nimic pentru uneperiști

În ciuda faptului că, la nivel național, USL nu mai e demult formată doar din PSD, PNL și PC, extinderea uniunii nu pare să se producă și în Argeș. Potrivit senatorului PSD Șerban Valeca, UNPR nu va primi niciun loc pe listele de parlamentari ale USL în Argeș. Și nici ecologiștii pe care Victor Ponta vrea să-i bage în Parlament tot pe listele PSD. În aceste condiții, pentru USL în Argeș vor candida opt pesediști, dintre care nu știe încă dacă va fi vreunul impus de la Centru, așa cum a fost dintotdeauna obiceiul la social-democrați. Lor li se vor adăuga patru liberali și președintele PC, piteșteanul Daniel Constantin, care însă nu se știe încă unde va candida, pentru a avea cele mai mari șanse de câștig. Ce se știe însă sigur este că cel puțin 2000 de reprezentanți ai USL merg pe 17 octombrie la mega lansarea candidaților de pe Arena Națională.     A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea