Licitația gigant de la Direcția Apelor Argeș, contestată de o firmă din... Veneția

# La cei peste 1.100 miliarde lei vechi aspiră o singură asociere de firme din Argeș. Așa cum am scris și într-un număr antyerior al publicației noastre, pe portalul public de licitații, Direcția Apelor Argeș-Vedea a postat un anunț care a făcut senzație. Lucrarea licitată poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, jud. Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”.
Prețul este cu totul atractiv, și asta pentru că valoarea estimată a lucrării este de 88,913,969.93 RON – sumă fără TVA, adică un total de peste 110.000.000 lei noi. Procedura este de licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind cel al prețului cel mai scăzut.

O firmă din Veneția tulbură apele argeșene

La licitație s-au înscris greii construcțiilor și amenajărilor hidrotehnice din București: Dimar, Apasco și Hidroconstrucția. Cea care au reușit însă să strice ”jucăria” se numește COVECO COOP.SPA, o firmă cu sediul în… Veneția. Aceștia au descoperit greșeli sau erori de calcul în caietul de sarcini al licitației, precum și în documentația de atribuire care puteau favoriza o anumită firmă sau asociere de firme. Drept pentru care au solicitat CNSC-ului suspendarea procedurilor până la rectificarea erorilor descoperite precum și prelungirea termenului de depunere și deschidere a ofertelor.
Se pare că o singură asociere din Argeș s-a încumetat să aspire la sacii de bani ai Direcției Apelor, asociere formată din Valah Construct (firmă proaspăt vândută de ginerele lui Constantin Nicolescu, Mircea Șerban), Alpha Design-Build Group (manager Cătălin Nicolau) și Star Trading (manager Bobi Marinescu), pentru subantrepriză fiind contactate firmele Zeus și RMR Curtea de Argeș. Cum însă depunerea a fost suspendată, datele mai sus menționate pot suferi oarecari modificări. Vom reveni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea