„Guvernul Ponta, guvernul care scumpeşte tot, se fardează pentru alegeri!”

# Declară Cătălin Teodorescu, consilier judeţean. Cătălin Teodorescu este unul dintre argeşenii care au creat constant locuri de muncă în judeţ, implicându-se activ şi în administraţia publică locală. Astfel, în calitatea sa de consilier judeţean, cunoaşte problemele Argeşului, dar mai ales suferinţele oamenilor, cu care discută cu fiecare ocazie. Având experienţă în domeniul managementului, atât public cât şi privat, Cătălin Teodorescu este unul dintre susţinătorii dezvoltării mediului economic în Piteşti, subliniind cu fiecare ocazie cât de important este un loc de muncă pentru argeşeni. Optimist şi energic în general, Cătălin Teodorescu se arată extrem de dezamăgit de evoluţia ţării noastre din ultimele luni, de creşterea exagerată a preţurilor şi a şomajului şi de măsurile economice pe care guvernul întârzie să le ia. Iată ce subliniază concret:
# Ca reprezentant al mediului economic argeşean, vă aşteptaţi ca economia naţională să ia această direcţie?
- Sincer să fiu, am crezut la un moment dat că USL, dacă vine la guvernare, va încerca macar să menţină economia pe o linie de plutire, conştienţi fiind de situaţia grea prin care trece ţara noastră. Din păcate, constat că m-am înşelat profund. Ajung la concluzia că este cea mai slabă guvernare de la revoluţie încoace. Zilele trecute inflația a ajuns la 5,33%, cu mult peste prognoza BNR. Mă opresc argeşenii pe stradă şi îmi spun că sărăcesc pe zi ce trece, iar bunăstarea promisă de Ponta și Antonescu e departe de a se realiza. Este clar că nici BNR nu poate face mare lucru, sub conducerea unui guvern incompetent.
# Unde greşeşte USL-ul? În plan politic sau economic?
- În ambele planuri, dar inflația de anul acesta are la bază în primul rând motive politice, nu economice. Economia naţională este condusă de nişte oameni nepăsători, care pun pe primul loc interesul lor politic, că doar au multe datorii de plătit şi nu pot altfel. Au aruncat în aer cursul leu-euro şi au tăiat investiţiile publice, iar rezultatul e scumpirea vieţii pentru omul de rând. Guvernul Ponta trebuie să-şi asume răspunderea pe care o are în creşterea preţurilor şi depăşirea ţintelor de inflaţie.
# Aţi mai atras atenţia, în mod public, asupra scumpirilor...
- Vorbim despre ceea ce ne afectează pe absolut toţi, de la oameni de afaceri prosperi, până la cel mai necăjit român. Iar argeşenii se plâng din ce în ce mai mult de modul în care resimt asta. Pentru ei, guvernul Ponta a devenit deja guvernul care scumpeşte tot. Oamenii au resimţit cum s-au scumpit toate produsele alimentare de bază, cum au crescut preţurile la energie electrică şi la combustibili, iar acum vor simţi şi mai puternic, pentru că vine iarna şi căldura le va da peste cap toate calculele. Am ajuns la concluzia că USL-iştii au scăpat lucrurile de sub control din incompetenţă şi din neputinţa de a aplica acele programe economice cu care s-au bătut cu pumnii în piept. Practic, scumpirile acestea reprezintă o măsură de austeritate adoptată pe tăcute de guvernul Ponta, care dă cu o mână şi ia înapoi cu două. Au anulat astfel întregirea salariilor pentru bugetari din luna iunie, iar majorarea salariilor din decembrie va avea aceeaşi soartă dacă Ponta şi guvernul său rămân la putere.
# Vin alegerile parlamentare, iar sondajele arată că USL nu stă chiar rău. Cum stau lucrurile din punctul dvs. de vedere?
- Nu stau rău, dar nici bine. Au început să scadă în sondaje, pentru că scot în faţă numai oameni pătaţi, baroni cercetaţi de DNA şi fac tot felul de asocieri cu personaje care numai în politică nu au ce căuta. Aud acum că Gigi Becali candidează din partea PNL. Mai mult, 16 dintre miniștrii lui Ponta candidează la parlamentare, iar guvernarea va fi lăsată de izbelişte, pentru că toţi vor fi numai la televizor, aşa cum sunt şi preşedinţii lor. Nu cred că ne mai putem permite încă patru ani precum ultimele cinci luni, de când guvernează USL. Cel puţin, argeşenii nu mai pot trăi aşa. Au dreptul la mai bine... şi am încredere că din ce în mai mulţi au realizat că promisiunile USL rămân doar promisiuni electorale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea