USL a luat dreptul românilor de a intra în Schengen în 2012

Ceea ce ar fi trebuit să reprezinte pentru noi românii, ca societate şi ţară un pas înainte anul acesta, s-a dovedit a se transforma în final într-un mare fiasco. Intrarea României în Schengen cu drepturi depline, şi tratarea noastră ca egal al celorlalte state componente, s-a transformat peste noapte dintr-o certitudine care avea să urmeze, doar o formalitate graţie guvernărilor anterioare din cauza gafelor majore produse de către USL.
O serie de semne de întrebare ridicate de UE cu privire la capacitatea statului nostru şi a clasei politice de a se adapta, la modul cel mai serios, democraţiei, au dus, odată cu intrarea PSD-USL la guvernare, la decredibilizarea statului şi a instituţiilor sale, la slăbirea justiţiei la propriu şi ca imagine în ochii Europei, dar şi crearea de precedente şocante din punct de vedere politico-administrativ la nivelul Uniunii, care au fost tratate drept acte de talibanism. USL a decontat prin PSD, la nivel european fiind tăiată de pe lista celor care aveau să găzduiască congresul internaţional, însă cei mai mari pierzători rămân cetăţenii români, care, în continuare, nu reuşesc să fie membri Schengen, şi sunt trataţi ca o ţară inferioară.
Senatorul Mircea Andrei, candidatul Alianţei România Dreaptă pe Colegiul de Senat Piteşti, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de Justiţie şi Afaceri Externe, declară următoarele, referitor la acest subiect: "Guvernul Ponta a spulberat orice șansă a României de a fi acceptată anul acesta în Schengen. La sfârșitul lunii aprilie, România reușise să aducă consensul în rândul membrilor Schengen, ca aderarea să se decidă în luna septembrie. Seria de abuzuri ale USL asupra instituțiilor statului și a democrației din România a anulat orice fel de posibilitate ca România să fie acceptată prea curând în Schengen. Iar acest lucru are un impact economic direct asupra companiilor românești și asupra mediului de afaceri. Acesta este bilanțul real al Guvernului USL condus de Victor Ponta. ARD va avea, din decembrie, greaua misiune de a repara ceea ce Guvernul USL a stricat în numai cinci luni de guvernare. Dar ne simțim pregătiți să aducem normalitatea în România, să îi facem pe români să se simtă guvernați și să scăpăm de permanentul circ politic instrumentat și întreținut de USL."
Datoria clasei politice româneşti a devenit una majoră faţă de poporul său. În mod normal, clasa politică este cea care ajută un popor şi nu cea care îi pune piedici, nu acelaşi lucru îl înţelege şi USL care face gafe peste gafe, atât în plan intern cât şi în plan internaţional, iar aceste glumiţe de guvernări fac rău României şi se îndreaptă în ani de zile.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea