Cifrele nu mai dau nicio şansă Guvernului Ponta

# Cătălin Bulf vorbeşte cu hârtiile pe masă. Legat de starea economică a românilor şi a argeşenilor, care devine din ce în ce mai precară, a vorbit săptămâna aceasta Cătălin Bulf, om de afaceri cu state vechi şi cu o activitate de invidiat. Am profitat de ocazie şi i-am smuls câteva cuvinte despre veniturile românilor, ale argeşenilor şi despre starea economică a acestora, fiind omul cifrelor. Cătălin Bulf a prosperat în afaceri încă în primii ani de după Revoluţie, şi a resimţit de-a lungul timpului efectele economice ale unei legislaţii prost făcute, prost aplicate şi des modificată, motiv pentru care, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru simplii cetăţeni, a decis anul acesta să se înroleze politic şi să candideze. Cătălin Bulf a ales să fie candidat pe colegiul Piteşti Nord care cuprinde partea de nord a Piteştiului şi comunele Băbana şi Bascov, din partea Alianţei România Dreaptă. Om al numerelor şi al ştiinţelor exacte, acesta ne-a exemplificat evoluţia economică a românului şi a stării naţiunii în ultimele luni, în cifre statistice exacte: "Vreau să vă spun, înainte de toate, că veniturile populației au scăzut dramatic sub guvernarea Ponta. O familie are în medie cu 84 de lei mai puțin decât avea la momentul preluării guvernării de către USL. Lipsa de guvernare se simte în buzunarul fiecărei familii din țară. Un român salariat câștigă astăzi cu 19 lei mai puțin decât câștiga la sfârșitul lunii aprilie, când Victor Ponta a fost nominalizat drept prim ministru”.

Traiul mai bun, doar o promisiune

“Sunt un om care se interesează de soarta românilor şi a argeşenilor, în special, pentru că sunt fraţii mei, rudele mele, prietenii mei, familia mea, ţara mea, iar românii, pot să vă spun cu exactitate şi durere totodată, cumpără deja alimente mai scumpe cu 4% decât anul trecut. Iar în curând prețurile vor exploda din nou, pe fondul scumpirilor din ultimul timp – prețurile la gaze și energie au crescut cu 5%, prețurile la motorină și benzină tot cu 5% față de sfârșitul lunii aprilie care a marcat venirea la putere a USL.
Chiar dacă li s-a promis marea cu sarea de către USL şi PSD în special, oamenii obişnuiţi au văzut cum s-au scumpit toate produsele alimentare de bază, cum au crescut preţurile la energie electrică şi la combustibili, cum s-au anunţat reduceri de subvenţii la încălzire şi creşterea impozitelor şi taxelor. Pentru români, Guvernul Ponta a devenit deja Guvernul care scumpeşte tot, vrea să taxeze tot şi minte tot timpul. Culmea este că îmi amintesc de o conferinţă de presă pompoasă la nu mai ştiu ce minister, la Agricultură parcă, în care Ponta, alături de Daniel Constantin se grăbeau să ne mintă referitor la scăderea TVA-ului la alimentele de bază”, a continuat Cătălin Bulf.

Măsurile de austeritate – favoritele Guvernului Ponta

“Personal, consider creşterea preţurilor ca reprezentând o măsură de austeritate practicată pe tăcute de Guvernul Ponta, care dă cu o mână şi ia înapoi cu două. Întregirea pe jumătate a salariilor pentru bugetari din luna iunie a fost deja anulată de scumpirile din ultimele luni. Acum românii au mai puțini bani în buzunar decât aveau în aprilie. Sau, dacă au mai mulți, valorează mult mai puțin.
Guvernul Ponta trebuie să-şi asume răspunderea pe care o are în creşterea preţurilor şi depăşirea ţintelor de inflaţie: joaca de-a referendumul a prăbuşit leul, iar lipsa măsurilor de reformă reală a dus la revenirea inflaţiei" - a încheiat expunerea, bazată pe studii şi date statistice, Cătălin Bulf, candidatul Alianţei România Dreaptă pe colegiul Piteşti Nord.
În încheiere, acesta a declarat că mai sunt încă şanse ca România să se îndrepte, însă numai dacă guvernanţii înţeleg ca o politică sinucigaşă, ca cea practicată acum, nu face altceva decât să ne adâncească în criză şi dacă nu sunt în stare să conducă o ţară, ar trebui să îi lase pe alţii cu mai multă experientţă şi mai puţine interese de grup ca cele ale PSD-USL.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea