Senatorul Mircea Andrei: "Eficienţa Guvernului USL constă în înrăutăţirea nivelului de trai al populaţiei în mod drastic, în numai cinci luni"

# Mircea Andrei susţine că retragerea investiţiilor va lăsa firmele fără activitate şi românii vor rămâne fără locuri de muncă. Deşi după câţiva ani de criză economică şi de eforturi semnificative pentru ca România să poată trece prin această perioadă grea, situaţia pare din nou să se înrăutăţească şi cetăţenii să plătească din cauza unor greşeli guvernamentale, după cum susţine şi senatorul Mircea Andrei. După o perioadă dificilă de criză economică, unde măsurile de austeriate erau necesare, acestea fiind aplicate mult mai drastic în statele puternic dezvoltate din Europa,  România pare să coboare din nou într-o situaţie mult mai dificilă din care nu sunt semne ca mai poate fi slavată. O perioadă de criză economică, cu măsuri de austeritate care deşi au fost apreciate de reprezentanţii marilor state europene şi au fost luate apoi ca exemplu, au fost taxate drastic de români, iar Guvernele PDL au plătit cu scăderea drastică în sondaje. Nici nu mai contează politica când te gândeşti că România a fost luată pentru singurele dăţi ca exemplu în Europa pentru modul cum a reuşit să depăşească criza şi să iasă "la mal" înainte de statele dezvoltate economic din lume. Şi când românii au răsuflat liniştiţi, văzând că sunt aproape " de mal", ceva pare că a dat din nou greş şi România cade uşor într-un gol, de unde pare că nu va mai avea soluţie de salvare.

Au mărit salariile bugetarilor şi au luat banii înapoi scumpind curentul şi gazele la toţi românii

Guvernul USL a venit la conducerea ţării, ceea ce dădea semne de un trai mai bun. Şi totul părea să confirme acest lucru. Revenirea salariilor la bugetari era un prim pas numai că acesta a fost distrus în momentul în care banii au fost luaţi înapoi, după ce românii au aflat imediat că vor trebui să plătească mai mult la energia electrică, la gaze, etc. Deci practic...nimic. Mai mult, s-au mărit salariile bugetarilor şi toţi românii au fost nevoiţi, chiar şi cei din mediul privat au fost nevoiţi să plătească scumpirile la utilităţi, deci am luat bani şi de la gura românilor care nu au avut niciun avantaj din mărirea salariilor. O veste proastă a fost însă tot pentru oamenii din mediul privat, pentru afacerişti şi pentru simpli salariaţi, atunci când au aflat că vor fi oprite investiţiile şi practic ei nu vor mai avea ce munci şi vor trebui să meargă acasă, unde se vor alege pentru câteva luni cu un şomaj iar apoi doar cu scumpirile de la utilităţi.

Mircea Andrei: "Guvernul USL a blocat aproape toate investiţiile ceea ce declanşează falimentul"

O perioadă scurtă de guvernare a Guvernului USL care a făcut mai multe greşeli care nu fac altceva decât să lase opoziţia să îi atace. "După cinci luni de guvernare, am văzut eficienţa Guvernului USL. Eficienţa Guvernului constă în scăderea nivelului de trai al populaţiei, într-un mod drastic în numai cinci luni şi aici mă refer la creşterea inflaţiei în numai cinci procente, la scumpirea energiei, la scumpirea gazului. Mă refer aici şi la falimentele care s-au produs şi vedem aici săptămânal proteste care până acum nu au mai avut loc decât în situaţii excepţionale dar foarte grav este că a fost oprită dezvoltarea economică a ţării. Retragerea cu 60 şi ceva la sută, a investiţiilor, din rectificarea de buget pe care au făcut-o în luna septembrie, au blocat aproape toate investiţiile, în acest moment se declanşează falimentul şi şomajul. Atunci când iei investiţiile de la toate autorităţile publice locale şi nu mai pot afce nimic, toate firmele care lucrau acolo nu au făcut decât să deaafară oameni de la serviciu şi asta nu însemană decât şomaj. Au fost retraşi în jur de cinci miliarde de euro, este o catastrofă economică, ei încearcă să o ţină acoperită, să nu se vadă până la alegerile generale." a declarat Mircea Andrei, candidatul ARD pentru senat pe colegiul Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea