Suspendarea taxei auto a primit avizul Parlamentului

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. Camera deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă legată de suspendarea unor dispoziţii ale legii nr. 9/2012. Un proiect emis în ianuarie de guvernul Boc și care abia acum a primit aprobarea Parlamentului.
Persoanele care au achitat taxa auto se pot îndrepta împotriva statului român printr-o cerere de chemare în judecată depusă la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială a fost achitată taxa de primă înmatriculare. 
Singura modalitate de recuperare a taxei de primă înmatriculare este promovarea unei acţiuni în faţa instanţelor de judecată.
Conform dispoziţiilor art.75 alin.(1) din Constituţia României, republicată, Camera Deputaţilor este Cameră decizională pentru acest proiect de lege. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, aplicarea dispozițiilor art. 2 lit. i), ale art 4. alin. (2) și a celor privind prima transciere a dreptului de proprietate art. 5 alin (1) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, se suspendă până la 1 ianuarie 2013, se arată în textul de lege. 
Contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a acestei legi și data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pot solicita restituirea acesteia.                                
Sumele se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent.
Atenție! OUG Nr.1/2012 a intrat în vigoare în ziua publicării - 31 ianuarie. Potrivit Constituției, ordonanțele emise de Guvern trebuie aprobate prin Lege de Parlamentul României pentru a-și produce în continuare efectele juridice.

Avocat Gherzan Cătălin
Drept penal. Drept civil. Înregistrare mărci. Recuperare debite. Recuperare taxa poluare. Înmatriculare fără plata taxei de poluare. Litigii comerciale internațional. Malpraxis.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea