Chiloţei şi sutiene, la... toamnele piteştene

Ceea ce se dorea a fi un eveniment de tradiţie,  „Toamna Piteşteană”, la  a VII-a ediţie, a devenit, ca în fiecare an, o ţigănie curată. Deşi la sfârşitul manifestărilor de acest gen, primarul Pendiuc a promis, în fiecare an, pentru anul următor, o organizare mai bună şi lipsa chiloţeilor şi mărgeluţelor din centrul Piteştiului, din păcate, şi acum am avut parte de portofele, mărgele, chiloţei şi sutiene, afişate şi oferite spre vânzare, la rang de produse agricole.

Socoteala de acasă nu dă niciodată cu cea din târg

Conferinţa de presă de la primăria Piteşti, de acum două săptămâni, susţinută de Tudor Pendiuc, a avut ca subiect principal Toamna Piteşteană - motiv de laudă pentru primarul Piteştiului. Acesta a explicat pe larg cum se va desfăşura acest eveniment de tradiţie, ajuns la ediţia a VII-a: „În Piaţa Vasile Milea şi pe întreaga zonă centrală a municipiului Piteşti vor fi expuse şi oferite spre vânzare produse agricole, agroalimentare şi de artizanat cu specific de toamnă”. A mai completat primarul nostru cu programul manifestărilor organizate cu prilejul acestui eveniment, spectacol de folclor, salsa, cros, spectacol de muzică folk şi rock. La sfârşitul acestor zile de petrecere, vineri, sâmbătă şi duminică, ne-a promis primarul Pendiuc că va porni şi fântâna cântătoare, cea de muuulte milioane. 
Frumos proiect, spus din gura primarului, realitatea însă e alta. Din lipsă de producători sau vânzători de produse agricole, agroalimentare şi de artizanat, cu specific de toamnă, golul a fost umplut de tarabe cu portofele, mărgele, chiloţei şi sutiene. Ne-am uitat pe toate părţile şi la chiloţei şi la sutiene. Nu erau produse de artizanat. Nu aveau nici măcar o musculiţă brodată. Erau chinezeşti toate. Artizanat, neartizanat, la buget, bani s-au încasat. Ce mai contează că printre mere, pere, pastramă, sau brânzeturi s-au mai strecurat şi câteva tarabe mai colorate? Bani să iasă şi fântâna să cânte! L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea