Consiliul Judeţean Argeş afectează grav atragerea de fonduri europene

Cu un lider al Consiliului Judeţean suspectat de fraudarea fondurilor europene în cateva cazuri şi cu zeci de primării acuzate de nereguli la cheltuirea banilor europeni, Argeşul se situează pe un loc fruntaş între judeţele unde USL şi-a făcut de cap cu banii publici europeni, şi mai mult ca sigur va apărea şi în raportul de ţară ca exemplu negativ. Aceste lucruri afectează grav imaginea României, şi nu numai. Lipsa fondurilor europene şi a capacităţii de a le cheltui corect ne face pe noi românii să plătim adevărate biruri nu Uniunii Europene, ci mai degrabă camarilei PSD, abonată la lucrările pe fonduri europene şi bani publici.
Senatorul Mircea Andrei cere USL Arges o poziţie oficială cu privire lucrările făcute în judeţ pe fonduri europene şi situaţia juridică a acestora, mai ales că asupra majorităţii planează suspiciuni de fraudare, şi astfel se riscă pierderea a câtorva zeci de milioane de euro care ar trebui să fie plătiţi ulterior de argeşeni din bugetele locale.
„Eu cred că este suficient să solicit USL Argeş, în această declaraţie de presă să facă o analiză, deoarece ei sunt la gestiunea acestui judeţ. Să facă o analiză a lucrărilor în curs de executare din judeţ, iar CJ ştie care sunt acestea deoarece se pricepe la fonduri europene. Să evidenţieze public aceste lucrări şi să precizeze ce măsuri ia pentru salvarea locurilor de muncă ale cetăţenilor din judeţul Argeş care sunt în pericol să fie disponibilizaţi din lipsă de lucrări. Este obligaţia partidului aflat la guvernare să facă asta. USL Argeş are o voce în Guvern, este ministrul care reprezintă judeţul, Ecaterina Andronescu. Ca organizaţie fruntaşă în PSD a avut dreptul la un ministru pentru judeţ şi au propus-o pe Ecaterina Andronescu. Solicităm ca prin acest ministru, USL Argeş să ia o poziţie oficială vizavi de situaţia fondurilor europene. Şi să facă acest lucru public dacă se poate, pentru că prin controale nu ştiu dacă putem să discutăm, deoarece suntem în campanie. Să ne precizeze şi ce alte proceduri în curs ale Comisiei Europene sunt faţă de statul român. Pentru că Guvernarea USL sărăceşte judeţul Argeş. De altfel, vom încerca şi noi să facem o analiză, începând cu septembrie, privind ce s-a întâmplat cu firmele din judeţ de atunci şi până azi. Dacă au crescut, au rămas constante sau au disponibilizat oameni.”
După ani în care PSD–USL s-a văitat că banii se acordă pe criterii politice, şi în judeţul Argeş au intrat peste două sute de milioane de euro, acum, de cinci luni de când USL este la guvernare, Argeşul nu a mai primit niciun leu. Nici USL Argeş nu are capacitatea să ceară aceşti bani, şi nici Ponta nu dă buzna să ne trimită vreun purcoi cu bani. Cert este că judeţul a fost tăiat de pe lista investiţiilor majore odată cu intrarea la guvernare a USL.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea