Obiectivele Simonei Bucura Oprescu pentru Parlament

Acordarea de şanse egale la educaţie pentru copiii din mediul rural şi cei de la oraş, susţinerea mediului de afaceri, analize gratuite pentru femeile gravide şi venituri mai mari pentru administraţiile locale şi judeţene sunt doar câteva dintre proiectele pe care Simona Bucura Oprescu le are în vedere în calitatea de candidat pentru Parlament. În urma unui vot intern, Simona Bucura Oprescu, vicepreşedinte al PSD Argeş, a fost desemnată să candideze din partea USL pentru colegiul Mioveni şi, în această ipostază, şi-a stabilit deja o serie de obiective ambiţioase pe care vrea să le atingă dacă va ajunge în Camera Deputaţilor.
Unul dintre proiecte este legat de realizarea de analize gratuite pe perioada sarcinii pentru femeile gravide. În acest fel, susţine Simona Bucura Oprescu, sunt ajutate familiile care nu îşi permit astfel de investigaţii medicale şi, în plus, sunt evitate şi situaţiile în care femeile dau naştere unor copii cu boli genetice grave. Atât familiile, cât şi statul ar avea de câştigat de pe urma acestui proiect. Este cunoscut faptul că sarcinile cu probleme pot fi evitate în urma unor investigaţii medicale simple, dar la care foarte multe viitoare mămici nu au acces din cauza costurilor foarte mari sau a bugetelor insuficiente ale familiilor lor.
Şi copiii de la ţară merită să înveţe la facultate. În ultimii ani, însă, sub 2% dintre studenţi provin din mediul rural, un procent îngrijorător care este generat tot de dificultăţile financiare pe care le întâmpină majoritatea familiilor de la ţară. Simona Bucura Oprescu propune ca tinerii proveniţi de la ţară să aibă şanse egale la educaţie cu cei de la oraş prin acordarea de burse de studiu pentru elevii de la ţară care ajung la facultate, astfel încât să le fie acoperite costuri legate de transport, cazare şi masă (în funcţie de rezultatele la învăţătură).
Simona Bucura Oprescu sprijină şi mediul de afaceri. Ea propune ca statul să plătească facturile către agenţii economici în termen de 30 de zile de la emitere. În prezent, multe firme au dificultăţi tocmai pentru că statul întârzie nepermis plata unor obligaţii contractuale. Ca alternativă la acest sistem, Simona Bucura Oprescu propune şi o lege pentru compensarea sumelor pe care agenţii economici le au de achitat către stat cu sume pe care statul le datorează agenţilor economici în cauză.
Un alt proiect este cel privind creşterea veniturilor bugetare pentru administraţiile locale şi judeţene. Proiectul prevede, pe de-o parte, alocarea de venituri numai cu consultarea autorităţilor locale beneficiare, iar pe de altă parte majorarea sumelor care le revin acestora, pentru a le ajuta în procesul de descentralizare şi dezvoltare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea