USL nu a ajustat punctul de pensie cu inflaţia! Pensionarii au pierdut 10% din cauza minciunilor USL!

Senatorul Andrei Florin Mircea, candidatul Alianţei România Dreaptă la alegerile parlamentare pentru fotoliul de senator de Piteşti este de părere că minciunile USL-iştilor sunt menite să ascundă de fapt pensionarilor adevărul, şi anume că în schimbul celor doi lei pe care i-au recuperat la pensie, le-au fost furaţi 10% prin neajustarea punctului de pensie cu inflaţia care a crescut dramatic în ultimele şase luni de guvernare USL:
„Creşterea inflaţiei de la 1.2 la 4.6 şi raportul leu-dolar au dus la scăderea pensiilor cu minimum 10%. Pensia este mai mică sub guvernarea USL decât înainte. Acesta este binele pe care l-a făcut USL pensionarilor care i-au sprijinit să vină la guvernare şi să câştige alegerile din vară. Dacă tot se grăbesc să înceapă campania, să înceapă prin a le răspunde oamenilor la aceste întrebări. Investiţiile străine sunt în cădere liberă de şase luni de zile, creşterea generală a inflaţiei şi pierderea fondurilor europene vor avea consecinţe grave asupra românilor, iar principala consecinţă va fi creşterea numărului de şomeri. Sunt sigur că aceste informaţii ajung în presă, şi sper ca USL să raspundă la ele. Începem o campanie, şi e bine ca cele două părţi să răspundă la întrebări prin intermediul mass media. Să răspundă la prima întrebare: guvernarea USL a adus mai bine pensionarilor? Eu consider că pensia este mai mică sub USL, neajustarea punctului de pensie cu inflaţia ducând la o scădere cu până la zece la sută a pensiei şi a puterii de cumpărare reale a românilor.”
Spusele senatorului Andrei Florin Mircea, candidatul Alianţei România Dreaptă pe Colegiul Senatorial Piteşti din care fac parte şi comunele Băbana, Bascov, Bradu, Oarja, Moşoaia şi Albota sunt susţinute şi de Institutul Naţional de Statistică, acolo unde datele sunt mai mult decât grăitoare, şi arată că în ultimele şase luni de când USL este la guvernare, toate capitolele care contează într-o economie reală sunt cu mult sub data intrării la guvernare a social liberalilor.
Mai mult decât atât, chiar dacă s-au colectat sume mai mari de la contribuabili, sau productivitatea a crescut pe diferite sectoare de activitate, banii care au ajuns la romani au fost mai puţini, iar inflaţia a scăzut major puterea de cumpărare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea