Câinii vagabonzi, problema stringentă a autoritatilor

Una din cele mai mari nemulţumiri ale miovenarilor este prezenţa câinilor comunitari pe străzile oraşului. Deşi autorităţile locale din Mioveni depun eforturi uriaşe pentru strângerea câinilor comunitari, această acţiune este insuficientă pentru a rezolva problema, iar soluţia stă şi în spiritul civic al cetăţenilor.
Angajaţii SEDC Mioveni depun zilnic eforturi pentru a strânge câinii comunitari de pe raza oraşului, atât prin acţiuni programate dar şi în urma sesizărilor ce vin din partea locuitorilor oraşului.
"Ştim că lumea este nemulţumită în ceea ce priveşte câinii fără stăpân, dar putem spune că noi la Mioveni am mai stopat, cât de cât, fenomenul pe domeniul public. Totuşi, având în vedere că, zilnic, noi haite de câini sunt lăsate pe raza oraşului din localităţile limitrofe, este extrem de greu să ajungem la un rezultat care să mulţumească pe toată lumea. O altă problemă cu care ne confruntăm, ar fi că unii cetățeni încurajează înmulțirea câinilor de pe străzile din oraş, dat fiind faptul că le dau de mâncare în fața blocului sau în faţa curţii, ceea ce duce la formarea de haite” ne-a declarat conducerea S.C. SEDC MIOVENI SRL.
Potrivit autorităţilor, câinii vagabonzi care ajung la cele 2 adăposturi din localitate sunt deparazitaţi, vaccinaţi anti-rabic, trataţi de diverse boli şi apoi castraţi.
În prezent, la Baza de Ecarisaj de la Staţia de Epurare sunt peste 200 de câini, iar la adăpostul de la fosta rampă de gunoi a oraşului sunt peste 350 de câini abandonaţi.
Nicolae Tudose, directorul SEDC MIOVENI, speră ca prin finalizarea proiectului de ,,Implementarea unui sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei cetăţenilor din oraşul Mioveni” abandonul câinilor să se stopeze, deoarece vor exista dovezi palpabile şi cei care fac acest lucru vor putea fi sancţionaţi.
Atâta vreme cât nu va exista un cadru legislativ clar, prin care societatea civilă să își asume o serie de responsabilităţi față de aceste animale, care nu au nici o vină, problema rămâne fără rezolvare.
Un mod de a rezolva această problemă ar fi sterilizarea acestor animale, inclusiv din gospodăriile individuale,evident această acţiune ar avea succes dacă factorii de decizie de la nivel central ar avea în vedere o subvenţionare a acestei operaţiuni deoarece în foarte multe cazuri populaţia cu precădere din zona rurală nu dispune de resurse financiare necesare sterilizării”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea