Roberto Giraldo, Doctor Honoris Causa al Universității Pitești

Părintele profesor universitar doctor Roberto Giraldo, Rectorul Institutului de Studii Ecumenice San Bernardino din Veneţia, a primit înaltul titlu în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de învăţământ superior la Universitatea din Piteşti.
Universitatea din Piteşti este în sărbătoare! Anul acesta, instituţia celebrează 50 de ani de învăţământ superior, iar printre evenimentele care au marcat această aniversare s-a numărat şi festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al UPIT Rectorului Institutului de Studii Ecumenice San Bernardino din Veneţia.
Prieten şi susţinător al Universităţii din Piteşti, Roberto Giraldo a primit, săptămâna trecută, nu doar titlul, ci şi felicitările Senatului Universităţii din Piteşti pentru întreaga activitate pusă în slujba cercetării teologice, a ecumenismului şi a promovării cunoaşterii reciproce între Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano Catolică.
Născut la 9 august 1944, prof. Roberto Giraldo a îmbrăţişat viaţa monahală în cadrul Ordinului Franciscan şi s-a remarcat, de-a lungul anilor, ca o personalitate de înaltă ţinută morală şi ştiinţifică. În Italia a fost şi este prieten al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, al Casei Române, fondată în 1930 de Nicolae Iorga, instituţie în cadrul căreia a organizat conferinţe şi congrese pe teme de cercetare istorică şi dialog  interconfesional.
“Despre personalitatea complexă a Părintelui Roberto Giraldo stau mărturie lucrările de cercetare teologică pe care le-a elaborat şi discipolii pe care i-a format sau la a căror desăvârşire a contribuit, precum şi importante personalităţi ale vieţii culturale şi bisericeşti (…). În calitate de Rector al Institutului de Studii Ecumenice San Bernardino din Veneţia,  părintele Roberto Giraldo a depus un efort susţinut în promovarea unui învăţământ superior dinamic, performant şi competitiv, care are la bază multiculturalitatea, cunoaşterea metodologiei cercetării, a îndrumării studenţilor masteranzi şi doctoranzi în meandrele documentelor şi dezbaterilor ecumenice, a doctrinelor şi specificului  diverselor confesiuni creştine. În cadrul acestor preocupări şi eforturi se înscrie şi îndrumarea  unor licenţiaţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul universităţii noastre”, a  precizat prof. univ. dr. Ionel Didea , Rectorul Universităţii din Piteşti, în cuvântul rostit  în cadrul ceremoniei. La primirea titlului, părintele Ro-berto Giraldo a ţinut un emoţionant discurs în limba română, punctând, printre altele,   beneficiile pe care le are colaborarea rodnică dintre cele două instituţii.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea