,,Până nu avem minimul de civilizație europeană și în partea rurală, degeaba vorbim de lucruri mărețe spuse de la tribuna Parlamentului”

# Declară Gheorghe Alecsei, candidatul ARD pe colegiul senatorial 1. Gheorghe Alecsei, politician şi om de afaceri de succes, pare mai hotărât ca oricând să reformeze clasa politică, iar prin ideile sale vrea să îmbunătăţească viaţa argeşenilor. Dacă ne uităm la afacerea pe care o conduce, în special la evoluţia afacerii, putem spune că este un bun administrator, cu idei ce pot aduce un plus de valoare argeşenilor. A ridicat din nimic una din cele mai performante afaceri din judeţ, iar în momentul de faţă România are mare nevoie de astfel de oameni.

# Ce v-a determinat să vă angrenaţi în lupta, deloc uşoară, pentru Parlamentul României?
- De fapt eu nu consider că m-am angrenat într-o luptă, ci în găsirea unei soluții. Suntem într-un moment în care prioritari trebuie să fie oamenii și necesitățile lor. Nu mă lupt cu nimeni, nu am războaie personale ci doar nenumărate idei prin  care să îmbunătățesc viața românilor și argeșenilor. Cred că ar trebui lăsată pe altă dată aroganța, oamenii au nevoie de noi, politicienii, să fim unii ca ei și nu să ne comportăm ca  niște veșnici stăpâni. Guvernarea nu trebuie făcută  ca să ne dăm noi contre politice între partide ci ca să fie constructivă, dar poate nu am înțeles eu bine politica.
# Sunteţi un politician cu ştate vechi şi în acelaşi timp şi un om de afaceri de succes. Care va fi modul Dumneavoastră de acţiune în campania electorală?
- Calm, respect, onestitate. Am văzut că se vehiculează sume exorbitante despre campania mea. Mă distrez când citesc aceste articole. Lucrez cu oameni apropiați, majoritatea prieteni vechi care sunt alături de mine necondiționat. Nu am bani suficienți cât vrea presa să scrie, am doar încredere în prieteni și în alegători. Afișe, mesaj, discurs, asta e campania mea, plus  principiile morale cu care am început.
# Sunteţi dispus să folosiţi orice mijloc pentru a câştiga? (În mod frecvent, în campaniile electorale de la noi, adversarii se atacă reciproc, recurgând şi la atacuri la persoană)
- Sunt dispus să nu manipulez, să nu corup, să nu mă dezic de propriile alegeri și trăiri, sunt dispus să-mi asum riscul de a fi corect total dacă asta vreți să știți. Nu, nu voi îndrepta arme spre nimeni și nu voi căuta cadavre pe care să calc. Față de contracandidații mei care văd că regretă modificarea de situație în care ne aflăm, ei bine eu m-am cosiderat argeșean oriunde aș fi. Unii care vroiau să candideze doar la Pitești pentru că ei sunt piteșteni după cum afirmau, ziceau că  nu vor să candideze pentru “alții”, dacă așa numesc ei electoratul din cele două foste mari capitale ale țării și zona de nord a județului, ei bine se pare că nu pot depăși momentul târgului de Pitești. Acestea sunt, iată, greșelile afirmațiilor contracandidaților mei. Cum pot ei așadar să facă ceva bun pentru acești “alții” dacă astfel îi numesc? Pentru mine sunt “ai mei” !
# Dacă o să ajungeţi în Senatul României care vor fi primele proiecte legislative cu care o să veniţi?
- Vedeți aici se fac niște confuzii. Noi, cei care candidăm în anumite zone, trebuie să fim în principal preocupați de ceea ce se întâmplă în locul în care am fost aleși. Mulți au tendința să uite asta, sigur că în Senat voi fi preocupat de tot, sănătate, cultură, sport, dar în ceea ce privește zona de nord a județului vreau locuri de muncă , vreau o autostradă care să ne lege de Transilvania, vreau împăduriri excesive, vreau apă potabilă, gaze, electricitate peste tot. Până nu avem minimul de civilizație europeană și în partea rurală, degeaba vorbim de lucruri mărețe spuse de la tribuna Parlamentului. Voi obține toate acestea având deschidere către orice primar indiferent de statutul lui politic.
# Ce atuuri consideraţi că aveţi în faţa adversarului d.voastră – Ion Popa - în cursa electorală?
- În glumă pot spune că fiind mai sărac ca domnia sa, am ocazia să mă bucur încă de mici plăceri ale vieții. Pentru mine această candidatură este  onoarea de a reprezenta ARD și cetățenii acestui colegiu, în timp ce pentru domnia sa, conform propriilor declarații este doar o obligație de partid.
# Care este profilul politicianului ideal şi cum poate fi reformată clasa politică actuală astfel încât să crească credibilitatea politicienilor în faţa cetăţenilor?
- Să fie uman, să aibă sentimente și înțelepciune. Am mai spus asta , oamenii politici trebuie să rețină faptul că înainte de toate se numesc OAMENI, după aceea vine și cuvântul POLITICI.
# De ce Gheorghe Alecsei şi nu Ion Popa?
- Aici nu există bine și rău, există un om ce își dorește cu adevărat voturile argeșenilor și muscelenilor ca să poată face ceva pentru ei și mai există un om ce doar le acceptă votul, luând-ul ca firesc și nu ca o obligație. Sunt sigur că cel mai bine doar alegătorii pot răspunde, rațiunea lor trebuie respectată.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea