Știm să învățăm, dar și să ne distrăm

Povestea spune că….în  fiecare an, în preajma sărbătorii de HALLOWEEN, la ȘCOALA PRIMARĂ CASTELUL PIRAȚILOR  a fost mare petrecere. Și în acest an, în data de 26 octombrie, bufnițele amuzante au anunțat cu surle și trâmbițe că Școala Primară Castelul Piraților va fi gazda acestui bal.
Vrăjitoarele din tot ținutul, fantomițele și spiridușii s-au înghesuit la acest eveniment. Pentru această petrecere copiii și cadrele didactice s-au pregătit temeinic, realizând felinare din dovleci, măști și săculeți pe care i-au umplut  cu nenumărate dulciuri.
În seara zilei de 26 octombrie, preșcolarii și școlarii s-au  transformat în prinți, prințese, vrăjitoare, pirați, iepurași, pisicuțe, fantome și nu numai,  invitându-i pe părinți și bunici  să petreacă alături de ei o seară magică  în care spiritele rele să îi ocolească.
În cinstea invitaților, copiii au pregătit un moment artistic. Deschiderea balului s-a realizat prin prezentarea costumelor de către micuți, programul artistic continuând  cu cântece și jocuri specifice acestei sărbători. Copiii au fost împărțiți în două echipe, vrăjitoarele simpatice și fantomițele vesele, duelându-se pentru a câștiga dovleacul fermecat. Cele două echipe au fost asistate de un juriu exigent, format din copiii de la grupa mică.
Pentru a câștiga premiul mult dorit, copiii au fost provocați la diferite probe: ghicitori, glume speciice sărbătorii, cântece, mimă.
Pe parcursul întregului spectacol, micuții au reușit să smulgă zâmbete pe chipurile celor prezențI, alungând spiritele negative care bântuiau pe la ferestre.
Această sărbătoare, fiind celebrată îndeosebi de americani, copiii de la Școala Castelul Piraților s-au conformat și au pregătit și un program de colinde și cântece în limba engleză.
La sfârșitul concursului, ambele echipe au fost declarate învingătoare.  Drept recompensă,  fiecare copil a primit săculețul frumos decorat cu personaje specifice acestui eveniment. Pe un fond sonor plăcut, copiii au colindat invitații, aceștia dăruindu-le multe dulciuri.
Cu săculeții plini de dulciuri, micile fantomițe, vrăjitoare și dovlecei și-au invitat părinții să petreacă alături de ei,  transformând scena  în ring de dans, cu toții uitând de legendarele certuri dintre prințese și vrăjitoare, de războaiele dintre zmei și prinți și de eterna cursă a pisicii în căutarea șoriceilor, căci prințesele din tot ținutul, vrăjitoarele de pretutindeni, prinții și zmeii laolaltă au dansat, au ciocnit pahare și s-au bucurat împreună de sărbătoarea de HALLOWEEN.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea