Contraatac nesemnat la articolele din Atitudine în Argeş

# Pentru informarea privind obiectivele de investiţii ale SPEMP, nimeni nu-şi asumă răspunderea. După ce în conferinţa săptămânală a Primăriei Piteşti, viceprimarul  Laurenţiu Zidaru a făcut referire la declaraţiile consilierului local Mariean Neacşu apărute în săptămânalul Atitudine în Argeş, în şedinţa extraordinară a CL Piteşti, pe masa consilierilor locali a  fost adusă o informare nesemnată cu privire la obiectivele de investiţii despre care  reprezentantul PP-DD a afirmat că sunt tratate cu superficialitate de către autorităţile locale.
În ediţia de săptămîna trecută a ziarului nostru, Mariean Neacşu declara că în Consiliul Local Piteşti deciziile se iau în dezinteresul piteştenilor, arătând că se sacrifică locuinţele sociale şi reţeaua de termoficare în favoarea fântânilor publice. Consilierul local explica, în acelaşi material, că în precedenta şedinţă de consiliu local s-a venit cu o suplimentare a cheltuielilor de funcţionare prin diminuarea cheltuielor sectorului de dezvoltare, argumentând cu cifre că, astfel, se măresc cheltuielile de consum, reducându-se cele de dezvoltare, ceea ce n-ar fi tocmai în interesul piteşteanului.
Săptămâna trecută, viceprimarul Laurenţiu Zidaru declara în  conferinţa Primăriei Piteşti că anumiţi colegi de consiliu fac în presa locală referiri nefondate la execuţia bugetului local şi prezenta o serie de informări cu privire la investiţiile pe care municipalitatea le-a făcut anul acesta. “Documentele” au ajuns şi pe masa consilierilor locali în sedinţa extraordinară din aceeaşi săptămână. Cu excepţia datelor  furnizate de  SC Termo Calor Confort, niciuna dintre informările ce s-au dorit a fi date oficiale n-a fost semnată.

Obiective amânate

Şi să punctăm câte ceva dintre aceste informări! Mariean Neacşu spunea săptămâna trecută că n-ar fi trebuit în niciun caz să se amâne mult promisa investiţie în locuinţe sociale de la blocul G1 Războieni, mai ales pe motivul (neîntemeiat din punctul de vedere al consilierului) că au fost necesare anumite lucrări de demolare şi dezafectare,  lucrări care s-ar fi putut realiza în decurs de 8 luni. Mariean Neacşu încheia sugerând că lucrările  pe acest tronson vor mai începe abia la viitoarele alegeri locale, din 2016.
În informarea nesemnată referitore la blocul G1, se arată că “lucrările de extindere şi modernizare a blocului G1 au fost realizate în proporţie  de 25 % şi au constat în extinderea în plan pe ambele faţade longitudinale, pe trei nivele existente, parter şi două etaje, a structurii de rezistenţă a imobilului. Termen de finalizare preconizat: mai 2013”
Un termen, altul decât cel lansat la începutul anului, total nerealist, dacă e să ne luăm după afirmaţiile consilierului local Mariean Neacşu.
De precizat că tot nesemnate au fost prezentate consilierilor locali şi informările legate de amenajarea bazei de agrement Trivale, promisă piteştenilor pentru vara aceasta şi amânată pentru anul viitor, cele legate de  modernizarea pistei de atletism de pe Stadionul Nicolae Dobrin sau cea referitoare la adăpostul pentru câini, şi el amânat ca termen de finalizare cu încă un an. Iar lista continuă.

Oficiale, dar nesemnate

“Din păcate, n-am fost prezent la respectiva şedinţă, dar mi-au fost puse la dispoziţie aceste informări în care sunt prezentate date referitoare la subiectele la care eu am făcut referire.  Din faptul că nu se semnează nişte documente care se vor oficiale, nu reiese decât că nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru respectivele informaţii.” a declarat consilierul Mariean Neacşu, care mai afirma, tot în Atitudine în Argeş, că municipalitatea nu a întreprins nimic pentru diminuarea pierderilor de agent termic pe reţeaua de termoficare a Piteştiului, estimând că preţul gicacaloriei va creşte după campania electorală din această toamnă. Consilierul PP-DD mai adăuga că Primăria Piteşti a găsit, chiar şi cu atâtea minusuri, soluţii pentru consumul de apă la fântânile publice precum şi pentru alte cheltuieli mai puţin stringente.

“Cele 53 de centrale nu vor fi gata iarna aceasta”

În singura informare pe care există o semnătură se vorbeşte despre  unele lucrări de investiţii pe linie de termoficare, arătându-se  că până la  sfârşitul anului vor fi date în folosinţă, pe lângă cele 26 deja existente, alte 5 centrale de zonă şi 53 de centrale de cvartal. Mariean Neacşu pune însă pariu că vom avea aceste centrale abia în primăvară, după ce vom scăpa de ger, nicidecum  înainte.
“Cele 53 de centrale nu vor fi gata iarna aceasta, aşa cum promit autorităţile locale acum, la început de campanie, din simplul motiv că,  nici până la această oră, respectivele obiective nu au avizul pentru  racordul de gaze. În cel mai fericit caz le vom vedea gata în martie!”, a precizat Mariean Neacşu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea