Cătălin Teodorescu: ”Campania mea se desfăşoară printre oameni şi împreună cu ei”

Candidatul ARD la Camera Deputaților pe colegiul Piteşti Sud a intrat fără emoții în campania electorală, mai ales că mizează pe faptul că piteștenii vor cântări în primul rând integritatea morală a celor pe care îi vor trimite în Parlamentul României. Știe că argeşenii sunt sătui de politicieni, nu vrea să facă promisiuni fără acoperire și crede că, în această luptă, mai important e ceea ce fiecare a demonstrat de-a lungul timpului.
# Piteştenii vă ştiu ca om politic, însă de data aceasta vă vor analiza dintr-o postură mai concretă, aceea de candidat la Camera Deputaților. Aveţi emoţii la început de campanie?
- Nu am emoţii, dar îmi doresc tare mult ca argeşenii de pe colegiul Piteşti Sud să mă cunoască mai bine în acest timp şi să compare realist candidaţii, pentru a putea alege varianta cea mai bună. Mi-aş dori ca alegătorii să analizeze bine şi să voteze omul potrivit, cu o integritate morală şi cu un program realist, bine pus la punct.
# Pe ce atuuri vă bazaţi în lupta electorală pentru colegiul Piteşti Sud şi ce scor estimaţi la alegerile din 9 decembrie?
- Nu pot estima un scor. Este clar că oamenii sunt în acest moment împotriva a orice are legătură cu politicul, dar tocmai asta vreau să subliniez: este momentul să trecem la un alt nivel al responsabilizării directe! Cât despre atuurile mele, eu cred că am demonstrat de-a lungul timpului că sunt un tip întreprinzător, serios şi devotat. Nu e potrivit să mă laud, dar cred că e relevant faptul că nu se poate spune ceva negativ, la modul serios, despre mine, în niciun domeniu.
# Cum v-aţi construit campania electorală şi cât de obiectiv v-aţi evaluat contracandidaţii?
- Campania mea se desfaşoară printre oameni şi împreună cu ei. În colegiu, pe stradă, vorbind despre soluţiile pentru problemele cu care se confruntă alegătorii. Despre contracandidaţii mei ce pot spune?! Sper să culeagă roadele muncii lor de până acum în acest colegiu!
# Aveţi şi nelinişti?
- Desigur! Ţara e în criză, şi asta o resimţim din plin. La nivel personal, orice om care îşi asumă responsabilităţi are, odată cu ele, şi nelinişti.
# Aţi reuşit să identificaţi măcar câteva dintre problemele piteştenilor pe care vreţi să-i reprezentaţi în Parlamentul României şi dacă da, care ar fi acestea?
- Cred că trebuie să repornim economia pentru a îndrepta situaţia actuală. Voi vota în parlament pentru reducerea cotei unice de la 16 la sută la 12 la sută, care va avea ca efect îmbunătăţirea puterii de cumpărare, crearea a încă 400.000 de locuri de muncă şi majorarea salariului de baza în intervalul 2013-2016 cu aproximativ 33 la sută. Un alt efect imediat va fi scoaterea la lumină şi mai mult a economiei.
# Ce responsabilităţi vă asumaţi ca parlamentar şi cu ce propuneri vă gândiţi să veniţi de la tribuna Camerei Deputaţilor? Pe ce vă veţi axa iniţiativele legislative ?
- Îmi voi asuma toate responsabilităţile care îmi revin! Dar vreau să reţineţi un lucru: eu nu am promis şi nu promit nimic în această campanie! Eu am muncit în acest colegiu cu mult înainte să decid că voi candida, iar oamenii ştiu acest lucru. Asta voi face şi de acum înainte, îmi voi asuma direct responsabilitatea de a rezolva o parte din problemele oamenilor. Voi munci, fără să arunc cuvinte goale şi promisiuni irealiste. Iniţiativele legislative vor fi menite să rezolve problemele piteştenilor.
# Ce aveţi să reproşaţi guvernării USL, care sunt greşelile ce ar putea trage în jos uniunea şi, totodată, care ar fi punctele forte care ar putea, totuşi, să atragă voturi de partea principalilor contracandidaţi?
- Acest răspuns necesită o discuţie amplă, dar eu am mai atras atenţia de multe ori asupra eşecului guvernării USL. În cele şase luni nu s-au absorbit fonduri europene, iar ţara pierde milioane de euro, s-a politizat justiţia, preţurile cresc într-una, iar pe argeşeni îi aşteaptă o iarnă grea, cu facturi la întreţinere mai mari cu 30%. Din păcate, nu am văzut niciun proiect cu care să vină Ponta în faţa oamenilor. Nu cred că în acest moment mai au vreun punct forte. Ei au avut la alegerile locale avantajul de a câştiga pe vot politic.
# Cât de puternică este ARD în Argeş, în general, şi în Piteşti, în special, acum, la început de campanie?
- ARD are oameni foarte buni, care au trecut prin filtrul unei comisii de etică până să ajungă candidaţi la Camera Deputaţilor sau Senat. Totuşi, sunt realist şi ştiu că argeşenii sunt sătui de politicieni, indiferent că sunt de la ARD sau de la USL. Tocmai de aceea fac din nou apel la realismul argeşenilor şi îi rog să analizeze bine candidaţii. Să nu aleagă după criteriul politic - care în ultima vreme i-a derutat - ci să aleagă după calitatea şi integritatea candidatului!
# Mizaţi pe faptul că alegătorii percep un suflu nou când vine vorba de ARD sau credeţi că vor taxa la vot şi nerealizările guvernărilor PDL, nu doar pe cele ale USL?
- Nu cred că e vorba de a taxa un partid sau altul, e vorba despre ziua de mâine. Va fi mai bună sau mai proastă ca ziua de azi?! Cu siguranţă, pentru pitesteni răspunsul la această întrebare este legat de omul în care îşi vor pune încrederea în momentul votului.
Cristina Stancu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea