Cătălin Bulf: „Sistemul de pensii din România este la pământ!”

Una dintre cele mai grave probleme ale românilor a fost abordată şi de Cătălin Bulf, candidatul Alianţei România Dreaptă la funcţia de deputat pe Colegiul Piteşti Nord. Acesta susţine că sistemul de pensii din ţara noastră este la pământ şi că actuala legislaţie din acest domeniu nu vine în favoarea omului de rând: „Cu tăierea pensiilor nu am fost de acord. La momentul respectiv nu făceam parte dintr-un partid politic şi n-am putut să ma exprim public, dar consider că pensia trebuie tratată ca un drept de proprietate. Nu ai voie să te atingi de ea. Este inadmisibil ca după 40 de ani de muncă să vină cineva să îşi spună nu mai pot să-ţi plătesc pensia. Asta nu se face! Trebuiau găsite alte soluţii. Aş fi fost de acord până la urmă cu mărirea TVA-ului cu două procente, în loc de 24, 26. Dar de pensii să nu se fi atins. Astea sunt greşeli pe care acum, cei care le-au făcut le suportă.
Sunt două sisteme de pensii pe care le agreez eu. Sistemul suedez şi cel olandez. Cu mai multă aplecare către cel suedez, unde diferenţele dintre pensia minimă şi pensia maximă sunt foarte mici, iar pensia este tratată ca un fel de mijloc de a trăi, nu ca un salariu, deoarece la pensie toţi suntem egali. Meritele le-am avut înainte, când ne-am implicat în administraţie, în bussines, dar ca pensii toţi au aceleaşi drepturi. Pensia minimă asigură o lejeritate care nu îşi încreţeşte frunea nicio clipă în Suedia şi în Olanda. Şi asta este mare lucru: să poţi să fii pensionar şi să nu duci grija zilei de mâine şi să nu te îngrijoreze creşterea preţurilor” – a declarat Cătălin Bulf, candidadtul Alianţei România Dreaptă la funcţia de deputat pe Colegiul Piteşti Nord.
Până când în ţara noastră se va implementa un astfel de sistem,  cei mai mulţi dintre pensionarii români încă trăiesc încă cu grija zilei de mâine şi cu pensii de nimic. Iar dacă Guvernul Boc a tăiat din veniturile pensionarilor pentru a salva România de intrarea în colaps, actualul executiv i-a umilit dându-le înapoi opt procente, în condiţiile în care preţurile au crescut enorm.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea