Conducerea ARD Argeş: "Ajutaţi-ne să ardă din nou flacăra rafinăriei"

# Mircea Andrei: „Solicităm statului român, prin Guvern, să intervină în economia judeţului, şi să ne dea înapoi a suta parte cât iau ei din acest judeţ pentru a salva rafinăriei şi petrochimiei Arpechim.” # Rafinăria Arpechim ar putea fi repornită în şase luni, şi astfel ar asigura peste 7000 de locuri de muncă. Săpătămâna trecută, senatorul Mircea Andrei împreună cu Cătălin Bulf, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor pe colegiul Piteşti-Nord, Cătălin Teodorescu, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor pe colegiul Piteşti-Sud şi Ana Stan, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul Piteşti-Centru au făcut o iniţiativă publică pentru Guvernul României, prin care cere Guvernului să mandateze Ministerul Economiei să demareze procedura de achiziţie, contra cost, pentru preluarea rafinăriei de la SC OMV Petrom SA., rafinăria intrând astfel în proprietatea statului român, şi ar putea fi repornită, şi poate asigura peste 7000 de locuri de muncă. Această iniţiativă a fost semnată deja de o mare parte a angajaţilor Arpechim, ziariştii prezenţi la conferinţa de presă organizată de ARD, dar şi de mulţi locuitori ai Piteştiului.

Arpechimul a fost privatizat în anul 2004, de către Guvernul PSD condus Adrian Năstase

Arpechimul a fost privatizat în anul 2004, de către Guvernul PSD condus de Adrian Năstase care a vândut atunci Arpechimul către OMV Petrom. În anul 2009, Guvernul Emil Boc a reuşit să ia înapoi petrochimia din cadrul Arpechim sub conducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea iar rafinăria a rămas în proprietatea OMV Petrom. Rafinăria a fost închisă şi nu a mai fost pornită niciodată. Acea privatizare a îngropat rafinăria, Arpechim şi mii de locuri de muncă.  Atât petrochimia de la Arpechim cât şi Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt în acest moment în posibilitatea să fie închise. Rafinăria nu mai produce materie primă pentru petrochimie şi astfel Oltchimul trebuie să se aprovizioneze din alte ţări, cărora noi le dăm produsele, ei le prelucrează şi le luăm al preţuri de trei, patru ori mai mari, doar pentru faptul că rafinăria a fost închisă. '

Conducerea ARD Argeş cere Guvernului să slaveze rafinăria

Conducerea Alianţei România Dreaptă Argeş a făcut acum această iniţiativă care va cere conducerii Guvernului să preia rafinăria şi să o repornească, astfel se va asigura şi funcţionarea petrochimiei Arpechim şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, vor fi create peste 7000 de locuri de muncă în Piteşti şi vor fi asigurate în continuare alte câteva mii de locuri de muncă în Argeş, Vâlcea şi alte judeţe din ţară: "Declanşăm o iniţiativă publică în Piteşti şi în judeţul Argeş prin care cerem în principal în numele cetăţenilor din Piteşti şi din judeţul Argeş, Guvernului României să mandateze Ministerul Economiei, să demareze procedura de achiziţie contra cost, activelor aferente activităţii de rafinărie de la SC OMV Pterom SA. Activele achiziţionate vor constitui aportul al statului român, prin Ministerul Economiei la capitalul social al unei noi societăţi comerciale ce se va constitui  în vedere operării activităţii de rafinărie. În măsura în care OMV Petrom nu păşeşte la această predare, aşa cum a făcut-o şi cu activitatea de petrochimie, solicităm iniţiativa procedurii în vederea declarării utilităţii publice a activelor aferente activităţii de rafinărie la SC OMV Petrom SA, în scopul exproprierii pentru cauza de utilitate publică a acestor bunuri şi a constituirii unei noi societăţi comerciale cu menţinerea profilului de producţie al Arpechimului şi stabilităţii economice a zonei, a segmentului social prin păstrarea şi creşterea locurilor de muncă. Această iniţiativă este făcută în comun cu reprezentanţi ai oamenilor din Arpechimului. Va fi un proiect comun între noi şi Arpechim. Vorbim de 7000 de locuri de muncă şi trebuie ca această iniţiativă publică să pună presiune auspra Guvernului, a oricărui Guvern. Iniţiativa, va fi susţinută de către toţi candidaţii ARD şi de argeşeni, pentru că trebuie să punem presiune şi să determinăm Guvernul să treacă la preluarea acestei unităţi economice din judeţ." a declarat senatorul Mircea Andrei.

Guvernul ar putea cumpăra reafinăria de la OMV Petrom

Conducerea ARD a subliniat faptul că petrochimia a fost preluată de la OMV Petrom şi acum poate face acelaşi lucru cu rafinăria, iar apoi să o repornească. Conducerea ARD Argeş mai susţine că această operaţiune de preluare poate dura două săptămâni, dacă Guvernul Ponta vrea să repornească rafinăria şi să ajute acest judeţ. Senatorul Mircea Andrei a subliniat şi faptul că s-a recurs la această iniţiativă pentru că OMV Petrom nu a păstrat rafinăria în funcţiune şi aceasta nu îi aduce profit, mai mult oamenii au rămas fără locuri de muncă. Repornirea rafinăriei ar aduce profit societatăţii şi ar genera şi câteva mii de locuri de muncă, ceea ce ar aduce şi sume importante la bugetul statului: "Repornirea rafinăriei Arpechim poate aduce profit şi am să vă spun doar câteva lucru. Noi nu mai producem bitum în ţară. Bitumul este unul dintre produsele pe care le face rafinăria din prelucrarea ţiţeiului. La noi în ţară nu se mai produce bitum, deşi noi ne lăudăm că dezvoltăm infrastructura. Infrastructura se dezvoltă cu bitum, adică piaţa de desfacere, pentru produsul rafinărie Arpechim Piteşti, este asigurată în ziua în care a pornit rafinăria, al bitum. Importăm bitum din Ungaria şi din Bulgaria. Noi avem aici în inima ţării, o unitate eocnomică, o rafinărie care poate să asigure bitum, pentru toată ţara, fără să mai fie nevoie de import. Vă mai pot da un exemplu. Avem ca produs al ţiţeiului gazolina. Gazolina în momentul acesta este vândută la Pancevo, în Sarajevo de unităţile româneşti, pentru că rafinăria Piteşti, nu funcţionează şi ei vând apoi produsele la Oltchim. Lucrurile acestea sunt metodele exacte prin care se distruge economia unui judeţ şi iniţiativa noastră faţă de cetăţenii din Piteşti şi din judeţul Argeş este să se alăture acestei iniţiative şi să sprijine judeţul." a mai declarat Mircea Andrei.

Vor cere sprijinul tuturor oficialităţilor şi politicienilor din judeţ

Conducerea ARD Argeş a spus că va cere sprijinul admninistraţiilor locale şi judeţene şi tuturor politicienilor pentru ca rafinăria să fie din nou pornită, iar argeşenii să aibă locuri de muncă: "Este uşor să faci politică , mergi pe stradă, îmbraci o culoare, dar în realitate, pentru judeţ, nu fac nimic. Aceasta este o acţiune a cetăţeanului care cere Guvernului să procedeze la refacerea structurii economice a acestui judeţ, pentru taxele şi impozitele care pleacă şi contituie aport al bugetul naţional, care sunt foarte mari, Argeşul fiind printre primii cinci contributori la bugetul naţional al ţării, având în vedere numai taxele şi impozitele rezultate activităţii uzinei Dacia. Solicităm statului român,. prin Guvern să intervină în economia judeţului să ne dea înapoi a suta parte cât iau ei din acest judeţ pentru salvarea rafinăriei şi petrochimiei Arpechim.(...) Am început aceste liste de semnături şi voi merge cu aceste liste la toţi oficialii judeţului. Voi merge la domnul primar Tudor Pendicu, voi merge la domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu , vom merge la toţi consilierii judeţeni, la toţi primarii judeţului Argeş şi la toţi candidaţii care vor să ajungă parlamentari ai judeţului Argeş. Este momentul ca toţi să sprijinim acest demers, să ajutăm cetăţenii şi judeţul Argeş. Dacă stăm degeaba, şi facem campanii politice fără obiect, în 6 - 7 luni de zile , se va închide."  a adăugat senatorul.

Cătălin Teodorescu cere Guvernului să se implice şi să preia rafinăria Arpechim

Cătălin Teodorescu, candidatul ARD pe colegiul Piteşti-Sud a spus că se va implica foarte mult în acest proiect, şi susţine că dacă rafinăria nu va fi repornită, Arpechimul va fi închis. Cătălin Todorescu susţine că Guvernul USL a tratat cu indiferenţă problema Arpechimului şi a Oltchimului şi nu a făcut nimic pentru salvarea acestei societăţi şi a locurilor de muncă din judeţ: "Faptul că Guvernul USL a hotărât să dea o lună de salarii, este foarte clar că este o acţiune electorală, după ce va trece această campanie electorală , aşa cum oamenii nu şi-au luat două luni salariile, eu am convingerea că dacă Guvernul USL nu va lua în calcul o asemenea iniţiativă, nu va mai da multe luni banii oamenilor”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea