Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni, beneficiar de un grant de 24.000 de euro

În perioada 5-11 noiembrie 2012 Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni a efectuat în Turcia prima mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius 2012-2014 „The Voices from the Land”, proiect derulat în parteneriat cu şcoli din Turcia, Polonia, Italia, Letonia şi Spania. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius - prima componentă a Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni beneficiind de un grant de 24000 de euro pentru desfăşurarea activităţilor incluse în cadrul proiectului. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Înaintea plecării în mobilitatea Comenius din Kirsehir (Turcia), în lunile septembrie şi octombrie, echipa Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” Mioveni a efectuat toate activităţile prevăzute în Formularul de Aplicaţie (comunicarea cu ANPCDEFP, întâlniri de informare a comunităţii locale, amenajarea de panouri publicitare, realizarea pliantului şcolii, a Grupului Google de comunicare între parteneri, a site-ului proiectului şi a paginii proiectului pe site-ul şcolii şi revista on-line a şcolii, organizarea unui concurs de desene în vederea selectării propunerilor pentru logo, compunerea versurilor şi melodiei pentru propunerea imnului proiectului) şi a pregătit participarea la mobilitate, realizând atât prezentări video ale şcolii, oraşului şi ţării, pentru a le împărtăşi partenerilor informaţii necesare cât şi desene, abilităţi practice şi cărţi poştale, pentru a le oferi partenerilor turci.
Mobilitatea în Turcia s-a desfăşurat conform programului stabilit de echipa şcolii din Turcia, coordonatoarea întregului proiect. La mobilitate au participat trei cadre didactice (Tudor Ana, Rădulescu Mariana, Berechet Daniela) şi patru eleve ale clasei a VI-a A (Bezdedeanu Andreea, Preda Ana-Maria, Crivac Liliana, Nistor Andreea), pentru care întâlnirea de proiect a însemnat o experienţă unică, făcându-le mândre că sunt partenere într-un proiect de înaltă ţinută europeană.
Atelierele de creaţie în natură, desfăşurate în împrejurimile oraşului turcesc Kirşehir, au oferit tuturor partenerilor prilejul de a crea opere de artă din frunze, crengi, pietre, ceea ce a condus la descrierea operelor create prin poezii în engleză - limba de comunicare a proiectului. Călduroasa primire a delegaţiei proiectului Comenius de către inspectorul general turc, turul oraşului Kirsehir, împânzit de muzee şi moschee, vizitarea şcolii, asistarea la orele de curs, împărtăşirea de informaţii despre şcolile, oraşele şi ţările partenere prin intermediul unor prezentări PowerPoint sau video, concursurile pentru alegerea logo-ului şi imnului proiectului, vizitele de documentare la oraşul subteran sau muzeul în aer liber au fost imortalizate în fotografii ce vor fi expuse pe site-ul proiectului, alături de filme ce redau derularea activităţilor mobilităţii.
Şcoala vizitată era veche de aproximativ 100 de ani dar impunătoare, rezistând frumos în timp datorită construcţiei solide. Avea clase normale, dar şi clase de elevi cu probleme speciale. Efectivul de elevi depăşeşte 3500. Conducerea şcolii este asigurată de un director plin şi de cinci directori adjuncţi. În ultimii ani a fost modernizată. În fiecare sală de clasă sunt bănci noi, table magnetice, video-proiectoare, calculatoare, dulapuri imense pentru rechizite. Manualele sunt voluminoase şi atractive iar culegerile depăşesc 400 de pagini. Elevii au 4-5 ore de limbă engleză pe săptămână. Turcii s-au dovedit a fi ospitalieri, calculaţi, cu mult bun simţ, veseli, ştiind să acorde importanţa cuvenită unui eveniment. Participarea echipei Comenius a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” Mioveni la această mobilitate din Turcia s-a dovedit a fi rodul unei fructuoase colaborări a echipei de proiect cu conducerea şcolii, comunitatea locală şi părinţii elevilor implicaţi.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea