În doar două săptămâni, peste 90% din fermierii argeşeni şi-au primit banii de la APIA Argeş

După cum se ştie, 16 octombrie este data în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Argeş a început plata avansului către fermierii din Argeş care au depus cereri în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă - campania 2012, în conformitate cu Regulamentul CE 776/2012.
Conform domnului director al APIA Argeş, Marius Stroescu, pentru această subvenţie de 53,83 euro/hectar s-au înscris 31.600 de fermieri argeşeni, iar până la data de 31 octombrie, în două săptămâni, APIA Argeş a autorizat şi plătit 31.200 de fermieri, ceea ce reprezintă circa 90% din fermierii înscrişi. Astfel, în judeţul Argeş, în această perioadă au intrat peste 10 milioane de euro în contul fermierilor.
,,Este pentru prima dată, în cei şase ani de APIA, când avansul a fost dat în doar două săptămâni”, ne-a mărturisit directorul APIA Argeş, Marius Stroescu (foto), ce se declară mulţumit de îmbunătăţirea sistemului. Tot în această perioadă, APIA Argeş a eliberat 140 de adeverinţe pentru 1800 de animale ce s-a ridicat la o valoare de 755.000 mii lei şi astfel fermierii, odată intraţi în posesia banilor pentru subvenţie, au putut să-şi procure furajele pentru iarnă mai ales că din cauza secetei acestea sunt mai puţine.

Subvenţii pentru agromediu şi zone defavorizate

Începând cu data de 1 noiembrie, APIA Argeş a început autorizarea plăţilor pentru agromediu şi zonele defavorizate din judeţ. De această subvenţie vor beneficia circa 15 mii de fermieri argeşeni din zonele de deal şi munte.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea