Un nou proiect marca Mircea Andrei: LEGEA CĂLDURII

Liderul ARD Argeș și candidatul din partea acestei grupări politice la funcția de senator pe Colegiul Pitești, senatorul Mircea Andrei nu încetează să ne uimească. După proiectul privind strângerea de semnături pentru redeschiderea rafinăriei de pe platforma Arpechim, acesta le propune argeșenilor o altă inițiativă îndrazneață: Legea Căldurii. Ce presupune acest proiect ne-a explicat însuși senatorul Mircea Andrei:
“Un alt proiect pe care vreau să-l inițiez se numeste Legea Căldurii. 3-4 milioane de lei pe lună pentru o familie doar pentru caldură, reprezintă un cost greu de suportat. Niciun primar nu are dreptul să se joace cu nervii nostri, spunând senin că nu mai are bani să ne asigure un cost suportabil al căldurii. Administraţia publică locală are obligaţia de a garanta cetăţenilor servicii publice de calitate, la un preţ corect. Dacă nu s-ar fi oprit investiţiile în 2008, preţul gigacaloriei ar fi fost astăzi cu 40% mai mic în Pitești. Subvenţia, care ne creează atâtea emoţii în pragul fiecărei ierni - se dă ori nu se dă - şi care vine tot din taxele şi impozitele plătite de noi, acoperă de fapt lipsa de performanţă a administraţiei. De ce trebuie să o plătim noi? Căldura poate şi trebuie să fie subvenţionată până când primariile şi guvernul vor moderniza şi restructura companiile de producere şi distribuţie a căldurii şi vor asigura cetăţenilor un preţ corect. Pentru că acest lucru să se întâmple, trebuie să avem o lege prin care primăriile să fie obligate să asigure mai întâi fondurile necesare pentru subvenţia la caldură şi pentru reabilitarea termică. Căldura, apa potabilă, şcolile, spitalele şi transportul în comun, sunt servicii publice indispensabile unui oraş. Numai după ce sunt finanţate aceste priorităţi, primarii se pot gândi să cheltuiască bani publici pentru păsări exotice în parcuri, sau ceasuri de aur în intersecţii. Candidaţii ARD au iniţiat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea legii căldurii şi dezbateri publice pe această temă, cu toţi administratorii asociaţiilor de proprietari. Este nevoie să obligăm statul să garanteze servicii publice de calitate, la un preţ corect. Este nevoie să obligăm statul să aibă priorităţi în cheltuieli, aşa cum fiecare dintre noi avem în familiile noastre: mai întâi întreţinerea, apoi banii pentru copii, medicamente, transport, şi abia apoi pentru obiecte de lux, dacă ne mai permitem. Acesta este proiectul meu: LEGEA CĂLDURII”.
Mircea Andrei este candidatul Alianței România dreaptă la funcția de senator pe Colegiul Pitești și ocupă poziția a treia pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea