Cătălin Teodorescu: Promisiunile electorale sunt o adevărată bombă cu ceas pentru ţară!

Rezultatele guvernării USL se resimt profund în economia ţării, iar recesiunea bate la usa. România nu poate crește cu minciuni și promisiuni de nerealizat, ci doar cu un guvern responsabil, care are un plan pentru Romania.
Cătălin Teodorescu, candidat la Camera Deputaţilor pe colegiul Piteşti Sud, subliniază că economia a scăzut cu 0,5 la sută în trimestrul 3 față de trimestrul 2, sub guvernul USL. „Dacă lucrurile merg şi-n următoarea lună la fel ca în ultimele 6 luni, vom încheia anul 2012 cu creştere zero şi cu siguranţă la 1 ianuarie 2013 România va intra în recesiune. Consecinţele vor fi dramatice. USL lasă României o adevărată bombă cu ceas pentru 2013: din cauza guvernării proaste şomajul va creşte puternic anul viitor şi România va trebui să se împrumute mai mult ca să plătească cheltuielile curente. Vom reintra într-o criză economică severă care împinge România din ce în ce mai accelerat spre sărăcie, în afara Europei. Românii vor trebui să decidă pe 9 decembrie în ce direcție să ne îndreptăm” , spune Cătălin Teodorescu.

Lipsa de experienţă şi credibilitate a premierului

Acesta consideră că lipsa de experienţă şi de credibilitate europeană a lui Victor Ponta reprezintă un dezavantaj pentru România în condiţiile negocierilor pe acest buget. „Primul ministru a făcut deja o greşeală gravă, subminând prin declaraţii stupide poziţia preşedintelui Băsescu, care va purta negocierile în numele României, pentru bugetul european pe 2014 – 2020. Din punctul meu de vedere, interesul naţional este ca fondurile pentru agricultură să nu fie micşorate. România trebuie să-i convingă pe partenerii europeni că agricultura românească are nevoie în continuare de resurse importante”, mai declară Cătălin Teodorescu. Problema este, mai spune domnia sa, că guvernul USL este lipsit de credibilitate europeană, iar atitudinea premiereului Ponta faţă de UE este una copilărească. Totodată, investiţiile în interes propriu şi lipsa de tact ale premierului duc la scăderea nivelului de trai pentru toţi românii. Cătălin Teodorescu subliniază faptul că Ponta tăiat banii pentru proiectele de infrastructură din țară, dar acum investeşte serios la Târgu Jiu, unde candidează pentru un nou mandat de deputat. „Își amenajează un heliport la Târgu Jiu, ca să aibă unde să aterizeze când merge în vizită în colegiu. Nici măcar nu e o investiţie de interes general. Ponta ar trebui să înveţe de la mentorul său, Adrian Năstase, că nu-i pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte. Şi Năstase îşi pregătise tot felul de lucruri pe când era premier pentru momentul când urma să ajungă preşedinte şi n-a mai ajuns”, afirmă Cătălin Teodorescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea