Cătălin Bulf: “Guvernul României nu face nimic pentru Arpechim”

Cătălin Bulf, candidatul Alianței România Dreaptă la funcția de deputat pe Colegiul Pitești Nord este unul dintre inițiatorii demersului privind strângerea de semnături pentru repornirea Arpechim. Acesta consideră că problema angajaților care nu și-au primit salariile de luni bune ar fi fost rezolvată dacă Guvernul Ponta ajungea la un acord cu Dan Diaconescu.
“Dacă aş fi fost în locul lui Victor Ponta l-aş fi lăsat pe Dan Diaconescu să plătească salariile angajaţilor de la Oltchim. Aş fi făcut un contract de împrumut între Dan Diaconescu şi Oltchim, primul dădea banii, plătea şi impozitele la stat şi sunt convins că în scurt timp avea să dea şi banii necesari pentru a o pune în funcţiune. Domnul Ponta s-a opus însă. Nu are experienţă în industrie şi acest lucru se vede. La Piteşti este o situaţie puţin mai delicată. Şi asta pentru că o parte din Arpechim, cea de petrochimie este preluată de Oltchim şi intră în aceeaşi categorie cu Oltchimul, iar o parte din salariaţi, câteva sute, sunt ţinuţi de doi ani de zile artificial, plătiţi degeaba, numai să păzească şi să taie din Arpechim, plătiţi de OMV, deoarece distrugerea Arpechimului trebuie să se petreacă fără mari proteste.
După cum se vede, Guvernul României nu face nimic! Există o parte secretă semnată în 2004 pe care noi nu o ştim nici astăzi. De câte ori spun că putem să naţionalizăm sau să expropriem Arpechimul, toată lumea spune nu cred. Eu cred că atâta timp cât rafinăria mai este în picioare se mai poate, putem să o luăm înapoi. Adevărul este altul: atunci când semnezi un contract de privatizare respecţi o singură lege, legea privatizării, dar când vrei să-l desfaci, când vrei să iei ceva înapoi, trebuie să lupţi împotriva unui complex de legi. Asta este legislaţia în România! Parcă e făcută de alţii, să ne încurce pe noi. Nu zici că e făcută de noi pentru noi. A lua Arpechimul înapoi, în condiţiile actuale, este o treabă foarte grea şi înseamnă amendarea a trei sau patru legi. Din punct de vedere tehnic, partea de rafinărie a Arpechim se poate încă porni, iar sursa de bani încă există. În ceea ce priveşte partea legislativă, mai vedem... au fost şi încă mai sunt nişte interese economice foarte mari.
Avem o societate bolnavă. Liderii de sindicat au ajuns să trăiască din suferinţa celor ale cărăr interese ar trebui să le apere. Astăzi, dacă vrem să fim pragmatici, singura afacere care ar putea să aducă 7000 de locuri de muncă în Piteşti este repornirea Arpechimului, în oricare formă, fie că e la OMV, fie că o ia statul român înapoi”.
Cătălin Bulf este candidatul Alianței România Dreaptă la funcția de deputat pe Colegiul Pitești Nord și ocupă poziția a treia pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea