“Argeşeni, mai aveţi 14 zile să salvaţi Platforma Arpechim!”

# Cătălin Bulf: „Câteodată mi se pare ca ne purtăm cu ţara asta precum cei doi nepoţi cu obrajii aceluiaşi bunic: pleznim obrazul din dreptul celuilalt, uitând că şi el este al nostru”.

Click AICI pentru video

Cornel Catălin Bulf, candidatul ARD la Camera Deputaţilor pe Colegiul Piteşti Nord, comuna Băbana şi Comuna Bascov, comentează articolele legate de Platforma Arpechim, apărute în presa locală.

”O bombă stă să explodeze mâine pe platforma petrochimică” este titlul unui articol apărut pe 22 noiembrie 2012 , într-un ziar local, articol ale cărui subtitluri ”Utilajele Diviziei Petrochimice Bradu vor fi scoase, mâine, la mezat!, Pentru Mircea Andrei, mănuşa a fost aruncată”,  l-au determinat pe  Cornel Cătălin Bulf, candidatul ARD la Camera Deputaţilor pe Colegiul Piteşti Nord, comuna Băbana şi Comuna Bascov să ia atitudine în săptămânalul Atitudine în Argeş.
„ Sunt candidatul ARD la Camera Deputaţilor pe Colegiul Piteşti Nord, comuna Băbana şi Comuna Bascov. Am intrat în politică în 2012. Sunt membru PNŢ-CD. Candidez pentru prima dată la demnitatea de parlamentar, dar - cu demnitatea pe care mi-o conferă calitatea de cetăţean român - am urmărit viaţa politică românească şi sunt cunoscut ca o persoană care a criticat fundamentat abuzurile politicienilor şi abaterile de la statul de drept.  Sunt absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, promoţia 1982. Ţin să spun acest lucru pentru că este o facultate care îţi dezvoltă simţul analizei obiective, dar şi capacitatea să întelegi cum poţi aduce un sistem la funcţionarea optimă. Candidez pentru că îmi doresc, prin  repunerea în funcţiune a industriei tradiţionale a României (rafinării, extracţia de petrol, de gaze, foraje de mare adâncime, proiectare, producţia de medicamente, energia nucleară etc.), să dau o şansă geniului tehnic al acestei naţiuni să se exprime pentru binele nostru, al tuturor celor care doresc creşterea veniturilor la bugetul de stat prin creşterea producţiei, nu prin impozitarea excesivă a cetăţeanului. Vă mărturisesc că titlul articolului publicat m-a emoţionat. Mi-a amintit că acest combinat al nostru şi-a luat partea lui de sacrificiu uman. Toţi eram îngrijoraţi când exploda ceva la Petrochimie, toţi ne doream să fie bine. Şi acum ne dorim să fie bine.
Câteodată mi se pare ca ne purtăm cu ţara asta precum cei doi nepoţi cu obrajii aceluiaşi bunic: pleznim obrazul din dreptul celuilalt, uitând că şi el este al nostru. Cam o palmă de acest tip mi s-a părut şi subtitlul << Pentru Mircea Andrei, mănuşa a fost aruncată>>. Pentru ce atâta agresivitate faţă de intenţia bună a cuiva de a rezolva situaţia Arpechim în favoarea piteştenilor?!”, se întreabă Cornel Catălin Bulf, care  până la urmă felicită cotidianul local despre care spune că aduce în faţa publicului cititor informaţii cu caracter tehnic şi juridic de o extremă importanţă şi “cu consecinţe grave asupra locuitorilor din Piteşti şi Vâlcea.
Candidatul ARD la Camera Deputaţilor  mai citează din presa locală: ”La 26 iulie a.c, fostul şef al OLTCHIM, adică Roibu, a încheiat cu firma turcească un contract de ipotecă imobiliară pentru instalaţiile şi echipamentele de la Piroliză II, OEG şi PIP  în valoare de 7.046.420,44 euro.” şi continuă cu alte exemple de acelaşi gen: ”Luând şi părerea specialiştilor, am înţeles că, dacă Guvernul ar lua taurul de coarne şi s-ar implica, dracul nu ar fi atât de negru la Divizia Petrochimică Bradu. Butoanele de pornire a instalaţiilor sunt la stat.” Cornel Bulf comentează aceste rânduri: “Să analizăm informaţiile furnizate. Pe 26 iulie 2012, practic, Guvernul Ponta mandatează pe directorul general al Oltchim să semneze un contract de împrumut de 7.046.420,44 euro punând gaj instalaţiile Petrochimiei Piteşti: banii sunt necesari producerii de propilenă şi ortoxilenă. Produsele nu sunt livrate beneficiarului. În trei luni, creditorul obţine hotărâre definitivă şi irevocabilă de executare a instalaţiilor, această hotărâre este investită cu formula executorie şi executorul obţine aprobarea instanţei de a valorifica bunurile. Ştim bine că asemenea procese durează ani de zile. De ce la Oltchim toate acestea se petrec în numai trei luni de zile? În luna august are loc licitaţia de privatizare a Oltchimului. În cazul neimplicarii lui Dan Diaconescu, acum Oltchimul ar fi fost o companie privată şi  Guvernul Ponta nu ar fi avut nicio responsabilitate în această executare. Să fie oare contractul de împrumut comisionul cerut  pentru privatizarea cu dedicaţie an Oltchim?”,  se întreabă candidatul ARD la Camera Deputaţilor.

Cornel Catălin Bulf  mai spune că “iniţiativa candidaţilor ARD, prin dezvăluirea făcută în presă îşi capătă adevărata ei dimensiune. Am dorit în primul rând, prin această iniţiativă publică să atragem atenţia asupra a ceea ce urma să se întâmple la Petrochimia Arpechim. O hotărâre judecătorească şi executorie de tăiere a instalaţiilor nu mai este o promisiune sau slogan electoral. Guvernul Ponta a hotărât distrugerea a 600 de locuri de muncă. În ce să credem? În faptele şi deciziile Guvernului Ponta sau în promisiunile candidaţilor USL la alegerile parlamentare? Piteşteni, voi hotărâţi!”

Candidatul ARD la Camera Deputaţilor mai face referire şi la o altă precizare a presei: ”Statul român are pârghii să pornească Rafinăria.” şi aminteşte de Iniţiativa publică de punere în funcţiune a Rafinăriei Arpechim, este o iniţiativă propusă de echipa ARD, din care face parte.

“Eu şi colegul meu Mircea Andrei vrem să facem ceva tocmai pentru că ştim că se poate. Primul pas l-am şi făcut în chiar descrierea iniţiativei noastre: am arătat care anume sunt pârghiile:
1. Mandatarea Ministerului Economiei să demareze procedura de achiziţie - contra cost – a activelor aferente activităţii de rafinărie de la SC OMV PETROM SA;
2. Solicitarea iniţierii procedurii în vederea declarării utilităţii publice a activelor aferente activităţii de rafinărie de la S.C. OMV PETROM S.A, în scopul exproprierii pentru cauză de utilitate publică a acestora şi a constituirii unei noi societăţi comerciale pentru menţinerea profilului de producţie al ARPECHIM şi stabilităţii economice a zonei şi a segmentului social, prin păstrarea şi creşterea locurilor de muncă.”, spune candidatul ARD.
Cornel Catălin Bulf mai precizează că “aceasta inititivă a Alianţei România Dreaptă a pornit din analizarea mai multor aspecte tehnice, juridice, financiare şi are drept scop, în prima etapă, protejarea instalaţiilor Rafinăriei şi a Petrochimiei Arpechim de distrugere şi,  în etapa a doua, repornirea lor. Totodată,  prin această iniţiativă dorim să protejam pe termen lung cele 600 de locuri existente azi şi, ulterior, să mărim numărul acestora la 7000-8000 prin repornirea Rafinăriei. Consider ca este o probă de onestitate politică atragerea atenţiei opiniei publice argeşene asupra actelor şi deciziilor  din spatele uşilor închise ale Guvernului Ponta, cu efect direct asupra concitadinilor noştri. Iar iniţiativa mea şi a lui Mircea Andrei este dovada că se poate face ceva, şi că ne asumăm responsabilitatea de a face ceva,  nu fumigene electorale”.

Candidatul ARD la Camera Deputaţilor, încheie cu o întrebare retorică şi cu un îndemn:
„Vi se pare că se vede fum deasupra Arpechim?! Doamne ajută! Ar însemna că noi, cei de la ARD, am reuşit: da, ARD FACLELE ARPECHIMULUI ! Argeşeni, mai aveţi 14 zile să salvaţi Platforma Arpechim!  Aşa să ne ajute Dumnezeu, să deschidem ochii! Votaţi cu inima, oameni buni !”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea