ZISU Ionuț Elie: ”Am stabilit împreună cu domnul Tudor Pendiuc și domnul Constantin Nicolescu prioritățile pentru următorii patru ani”

Ionuț Elie Zisu, candidatul USL pentru Senatul României în Colegiul 4 Pitești, a declarat că, în urma discuţiilor purtate cu primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc și cu președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a definitivat un set de priorităţi pe care şi le va asuma în calitate de parlamentar. Zisu consideră că principalul rol al unui senator este de a fi susținătorul autorităților locale în fața Guvernului și a instituțiilor centrale. ”De la bun început am spus că senatorul trebuie să fie o veritabilă curea de transmisie între autoritățile locale și cele centrale. Sigur, sunt legi care trebuie votate şi care sunt valabile pentru toţi românii. Dar sunt proiecte foarte specifice ale oraşului, ale piteştenilor, pentru care mă voi implica zi de zi în relaţia cu Guvernul şi cu autorităţile centrale”, a declarat Ionuţ Zisu.

Ce susţine Zisu pentru Piteşti: zona metropolitană, anveloparea blocurilor, parc industrial

Ionuţ Zisu, candidatul USL pentru Senat, a arătat că a avut discuții foarte aplicate cu primarul Piteștiului, dicuții din care au reieşit ca priorităţi susţinerea înfiinţării zonei metropolitane, sprijin pentru anveloparea blocurilor – în special pe fonduri europene – şi înfiinţarea unui parc industrial care să ducă la crearea de noi locuri de muncă. ”Zona metropolitană înseamnă în primul rând servicii publice de calitate pentru comunele din jurul Piteştiului şi o mai bună integrare la nivel de transport şi infrastructură pentru oraş”, a declarat Ionuţ Zisu, candidatul USL pentru Senat. Acesta a mai declarat că preocuparea USL este şi rămâne crearea de locuri de muncă, „mai ales în Piteşti, oraş care are un potenţial industrial extrem de important”. „Piteştiul are infrastructură industrială, are forţă de muncă şi are o tradiţie ce îl plasează în topul centrelor industriale din România”, a declarat Ionuţ Zisu. Acesta a mai declarat că va face demersuri la Ministerul Economiei şi la toate autorităţile responsabile pentru ca Piteştiul să redevină acea forţă industrială care a fost odată.
Un alt proiect extrem de important pentru Piteşti este legat de anveloparea blocurilor. „Una dintre cele mai eficiente soluţii de scădere a costurilor la întreţinere este realizarea termoizolaţiei blocurilor. Am discutat cu domnul Pendiuc şi am căzut de acord asupra acestui proiect. Blocurile trebuie izolate termic, iar acest lucru trebuie făcut, pe cât posibil, din bani europeni”, a declarat Ionuţ Zisu.

Ce susţine Zisu pentru argeşeni: scăderea TVA, încurajarea angajărilor, sprijin pentru producătorii agricoli şi pentru pensionari

„În ultimii ani, cei care au dus greul crizei au fost bătrânii, agricultorii şi muncitorii. Ei au suferit cel mai mult din cauza creşterii TVA, din cauza tăierii salariilor şi a pensilor şi din cauza dezinteresului din agricultură”, a declarat Ionuţ Zisu. Candidatul USL pentru Senatul României consideră că aceste lucruri trebuie îndreptate. „În primul rând trebuie să reducem TVA înapoi la 19%. E clar că nu putem face acest lucru dintr-o dată. Dar la până la finalul mandatului acest angajament al USL va fi îndeplinit. În al doilea rând, trebuie să-i încurajăm pe agenţii economici să facă angajări. În acest sens, vor scădea contribuţiile pentru asigurările sociale şi vor fi date stimulente pentru angajarea tinerilor şi a celor trecuţi de 45 de ani”, a declarat Ionuţ Zisu. Acesta a mai adăugat că, pentru crearea de noi locuri de muncă, este nevoie de „reglaje fine” la nivel fiscal. „Nu se pot inventa soluţii care să-şi producă efecte peste noapte. Cine spune că de mâine vor fi mii de locuri de muncă, acela este un mincinos. Soluţiile USL sunt singurele realiste: scăderea taxării muncii, încurajarea consumului şi acordarea de facilităţi pentru investitori. Acestea vor permite în timp creşterea numărului de locuri de muncă disponibile pentru piteşteni şi pentru români”, a completat Ionuţ Zisu. În privinţa agricultorilor şi a pensionarilor, candidatul USL pentru Senatul României a declarat că aceste categorii vor primi un sprijin mult mai consistent. „Este în programul de guvernare al USL angajamentul ca agricultorii să fie susţinuţi, prin scăderea TVA la alimente, prin înfiinţarea de centre de colectare, prin încurajarea tinerilor fermieri şi prin celelalte măsuri. De asemenea, tot în programul de guvernare USL sunt prevăzute indexarea pensiilor şi compensarea medicamentelor. Guvernul USL va fi un guvern care înţelege că aceşti oameni merită din partea noastră tot respectul şi tot sprijinul. Ei nu sunt asistaţi social, aşa cum i-a numit Traian Băsescu, ci sunt oameni care, după o viaţă de muncă, au dreptul la un trai decent”, a afirmat Ionuţ Zisu. Acesta a mai spus că toate aceste direcţii au fost stabilite împreună cu conducerea centrală a USL şi au primit acordul şi susţinerea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, domnul Constantin Nicolescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea