Senatorul Mircea Andrei: „România nu-şi poate permite ca viitorii 4 ani să arate la fel ca ultimele 6 luni”

Calculele USL privind obţinerea unui rezultat de peste 50% la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie sunt date peste cap de senatorul Mircea Andrei. Liderul ARD Argeş susţine că, după 6 luni de guvernare dezastruoasă, cu măsuri luate numai împortiva electoratului, USL-ul nu are cum să obţină majoritatea în Parlament.
„USL nu va obţine 50% în alegeri, în ciuda propagandei, a agresivităţii şi a sumelor uriaşe pe care le aruncă în campanie. Ziua de 9 decembrie este un referendum naţional împotriva lui USL, e un vot împotriva creşterii preţurilor, împotriva scăderii economice, împotriva scandalului adus de USL, şi împotriva dezinteresului actualei guvernări faţă de România. Cel mai recent obiectiv de manipulare de pe lista USL este inducerea ideii că USL va lua nu doar 50%, ci chiar va depăşi recordurile în materie din China, Coreea de Nord şi alte state care îi inspiră, în general, pe Ponta şi colegii săi socialişti. USL foloseşte aceeaşi reţetă utilizată în trecut de Adrian Năstase şi Mircea Geoană: comandă câteva sondaje de opinie şi prezintă publicului cifre umflate în bucătăria de partid, care se infirmă de fiecare dată în ziua alegerilor. Aşa s-a întâmplat şi în 2004, şi în 2008 si în 2009: PSD a câstigat în sondajele de opinie, dar a pierdut la vot. Este ciudat cum aceleaşi institute de sondare, care au o marjă de eroare de 10-15%, se prezintă de fiecare dată în prag de alegeri cu aceeaşi inocenţă şi morga de profesionişti, fără ca vreun jurnalist să pună la îndoială credibilitatea acestor rezultate şi fără sa le pună în faţa eşecurile din trecut.  USL ştie foarte clar că nu va lua 50% pe 9 decembrie, iar ocazional liderii USL se şi dau de gol pe acest subiect. Deşi Crin Antonescu vorbeste deja de 60% pentru USL, el îşi arată disponibilitatea de a face o coaliţie postelectorală cu UDMR. Probabil că Antonescu mizează în mod real pe circa 40% din voturi pentru USL şi curtează alţi parteneri pentru a ajunge la 50%. Timp de 6 luni, Ponta şi-a dovedit incompetenţa la guvernare, incapacitatea de a-şi alege miniştrii potriviţi, dezinteresul pentru situaţia de zi cu zi a cetăţenilor. Victor Ponta e cel mai slab premier al celui mai slab guvern al României de la Revoluţie încoace. Prezenţa lui Victor Ponta la guvern functionează în beneficiul oamenilor din USL, însă e o catastrofă pentru cetăţenii României. Guvernul Ponta oferă românilor minciuni în loc de reforme, stagnare în loc de dezvoltare, izolare în loc de integrare. România nu-şi poate permite ca viitorii 4 ani să arate la fel ca ultimele 6 luni: cu explozia necontrolată a preţurilor, cu înrautăţirea constantă a perspectivelor de creştere economică, cu fonduri europene blocate, cu depărtarea României de Europa şi Statele Unite, cu crize politice grave, cu miniştri incompetenţi şi incompatibili. Preşedintele României nu poate fi obligat să desemneze drept prim-ministru orice persoană pe care i-o propune un partid sau altul. Un plagiator şi un antieuropean vehement nu trebuie să mai fie premier după 9 decembrie” – a declarat senatorul Mircea Andrei, preşedintele ARD Argeş şi candidatul din partea acestei alianţe politice la funcţia de senator pe Colegiul Piteşti.
În data de 9 decembrie vom afla dacă se vor adeveri previziunile senatorului Mircea Andrei sau planurile USL-ului. Dacă următorii patru ani vor fi la fel ca ultimele şase luni, România va pierde şi mai mult la capitolul imagine şi, mai ales, există riscul de a fi exclusă din Uniunea Europeană.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea