Nici Tribunalul nu calmează spiritele în blocul de lângă Prefectură

# Războiul Teiuleanu vs.Teiuleanu, sfârşit sau un nou început? Tribunalul Argeş a respins acţiunea formulată de AP Teiuleanu 149 împotriva Niculinei Gebăilă, administratorul celeilalte asociaţii de proprietari care funcţionează în blocul de vizavi de Prefectură. Beligeranţii din războiul care durează de ani buni, nu sunt la prima confruntare cu documentele pe masă, iar orgoliile lor par mai înverşunate ca oricând, indiferent cine se pronunţă asupra cauzei.

Atitudine în Argeş v-a prezentat în mai multe episoade interminabila poveste a celor două asociaţii de proprietari ce se târăsc reciproc prin instanţe pentru supremaţie. Blocul 48 – Centru (vizavi de Prefectură) are trei scări şi numără 48 de apartamente. Scările A şi C sunt administrate de AP Maria Teiuleanu (24 de apartamente), iar scara B,  de către AP Teiuleanu 149. Preşedintele celei din urmă revendică, pe lângă cele 16 apartamente aferente scării B, alte 8 care, conform amplasamentului, s-ar încadra în cealaltă asociaţie. 
Conflictele dintre cele două asociaţii au la bază o serie de acuzaţii pe care preşedintele AP Teiuleanu 149 le-a făcut de-a lungul anilor la adresa administratorului celeilalte asociaţii, Niculina Gebăilă. Ştefan Alexandrescu a acuzat, în mai multe rânduri, tabăra adversă de o serie de ilegalităţi printre care schimbarea destinaţiei subsolului tehnic al blocului, distrugerea instalaţiilor de încălzire centralizată şi apă caldă, încheierea unor contracte cu diferite societăţi comerciale pentru închirierea spaţiilor, fără acordul proprietarilor, dar şi de unele falsuri în înscrisurile contabile, falsuri care ar fi păgubit asociaţia cu peste 400 de milioane de lei. Niculina Gebăilă n-a recunoscut niciodată învinuirile şi a susţinut de-a lungul anilor că nu şi-a însuşit sume din gestiune şi că toţi banii încasaţi au fost folosiţi în interesul asociaţiei
Povestea a ajuns şi pe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Femeia a fost chiar cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  delapidare, ceea ce a încins şi mai tare spiritele în blocul 48. Concluziile raportului de expertiză au arătat într-un final că nu s-a produs nicio lipsă în gestiunea asociaţiei de proprietari condusă de învinuită în perioada analizată (1 martie 1999 – 1 marie 2006).
Rezoluţia n-a calmat însă spiritele mult prea încinse ale beligeranţilor,  aşa cum n-a făcut-o nici hotărârea definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Argeş pe care cei doi au primit-o zilele trecute, hotărâre care respinge acţiunea fomulată de AP Teiuleanu 149 împotriva Niculinei Gebăilă.
Chiar şi cu documentele de partea ei, Niculina Gebăilă mai are o nemulţumire ce se referă la acuzaţiile venite din partea celeilalte asociaţii, potrivit cărora a continuat să-şi desfăşoare activitatea, deşi Primăria Piteşti i-a suspendat atestatul de administrator.
“Am contestat încă de la început decizia Primăriei Piteşti cu privire la suspendarea atestatului. Am pus la dispoziţia autorităţilor o serie de documente care probabil s-au făcut pierdute prin cine ştie ce sertare. Mie însă, prin decizia aceasta a Primăriei Piteşti, mi s-a făcut o nedreptate. Cine răspunde de asta?”, se întreabă Niculina Gebăilă care, încă din vara acestui an, ameninţa că îi va acţiona în instanţă pe cei care au decis suspendarea atestatului, în frunte cu primarul Tudor Pendiuc.
Niculina Gebăilă spune că cei care au iniţiat suspendarea atestatului (Ştefan Alexandrescu şi o parte din membrii AP Teiuleanu 149) nu puteau face o asemenea solicitare pentru simplul motiv că nu erau membrii ai asociaţiei incriminate şi că autorităţile locale au ignorat acest aspect.
„I-am depus memorii pentru demonstrarea nevinovăţiei şi nu a vrut să constate prin salariaţii din subordine dacă sunt sau nu adevărate. Ştefan Alexandrescu şi grupul său nici măcar nu făceau parte din asociaţia de  proprietari Maria Teiuleanu, deşi au pretins acest lucru atunci când au început demersurile pentru suspendarea atestatului meu de administrator”, a argumentat femeia.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor AP Maria Teiuleanu, asociaţia concurentă nici n-ar exista din punct de vedere legal

Atitudinea autorităţilor locale a fost condamnată nu doar de administratorul AP MariaTeiuleanu, ci şi de preşedintele asociaţiei, Victor Suslănescu, cel care, într-un număr trecut al ziarului nostru, arăta că de-a lungul anilor, asociaţia Maria Teiuleanu a depus zeci de memorii la Primăria Piteşti, toate însoţite de documentaţie în favoarea Niculinei Gebăilă şi că, în majoritatea cazurilor, nimeni nu s-a învrednicit să trimită vreun răspuns.
Acuzaţii au existat însă şi de cealaltă parte a baricadei. Conducerea AP Maria Teileanu a semnalat că preşedintele celeilalte asociaţii nici măcar nu-şi pune semnătura pe documentele oficiale şi listele afişate la avizier. Ştefan Alexandrescu însă spune că motivul pentru care nu semnează respectivele documente este unul întemeiat.
“Eu sunt nevoit să mă ocup de rezolvarea conflictelor, suntem implicaţi în procese, toate acestea necesită timp, iar cineva trebuie să se ocupe şi de aceste aspecte. Pe respectivele documente există o semnătură autorizată, nu este nevoie şi de a mea!” s-a apărat preşedintele AP Teiuleanu 149.
În plus, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor AP Maria Teiuleanu, asociaţia concurentă nici n-ar exista din punct de vedere legal, din simplul motiv că Ştefan Alexandrescu se foloseşte de un acord de asociere din 2002 pe care îl deţine pentru cele trei scări ale blocului, cu toate că în prezent, în respectiva asociaţie mai există, potrivit aceloraşi declaraţii, o singură scară. “În 2006, când s-a produs separarea şi când s-a înfiinţat AP Maria Teiuleanu (care are acord de asociere pentru scările A şi C), preşedintele AP Teiuleanu 149 ar fi trebuit să facă la rândul său un alt document de constituire, pentru că era vorba despre o altă asociaţie, diferită de cea iniţială, scările A şi C separându-se de B! Nici la ora actuală nu deţine un astfel de acord pentru scara B pe care pretinde că o reprezintă. Legal, AP Teiuleanu 149 nici măcar nu există”, spune Victor Suslănescu, preşedintele AP Maria Teiuleanu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea