Când argeșenii se ceartă, câștigă... alții

# ”Marea asfaltare” de la Curtea de Argeș, pe cale de a fi câștigată de colosul Delta ACM # Ultima decizie a CNSC descalifică atât pe Valah Construct, cât și pe Comesad. După ani de zile de lupte surde pe hârtie, după zeci de combinații de firme asociate pentru câștigarea unei licitații ghinioniste, ei bine… se întâmplă din nou. CNSC schimbă modificarea, anulând, pentru a patra oară, raportul procedurii de atribuire emis de autoritatea contractantă. Mai exact, iată ce s-a întâmplat: Asocierea formată din Valah Construct și Tel Drum a formulat contestație la CNSC. Aceștia au înregistrat cea

mai bună ofertă financiară, însă au fost descalificați din motive de ofertă ”inacceptabilă financiar și neconformă”, motive pe care aceștia le-au  considerat neconcludente. Straco și General Trust, deși situați pe penultimul loc la oferta financiară, au contestat și ei la CNSC rezultatul procedurii și au cerut, în subsidiar, și suspendarea procedurilor de atribuire. Asocierea Eurovia-Comesad, deși inițial declarată câștigătoare, înaintează la același for, la CNSC, o cerere de intervenție.
CNSC admite, în parte, contestația formulată de Valah Construct, însă numai partea care se referă la oferta depusă de asocierea Eurovia-Comesad. În consecință, autoritatea contractantă este obligată să anuleze raportul procedurii prin care îi declarase pe aceștia câștigători. Aceeași autoritate contractantă este obligată să reevalueze ofertele firmelor care se încadrează în criteriile stabilite. Surpriză însă, asocierea Eurovia-Comesad nu mai intră în calcule.
Surpriza crește prin respingerea, în cadrul aceluiași act, a cererii de anulare a deciziei de descalificare a asocierii Valah Construct-Tel Drum. Așa încât oferta acestora este considerată, în continuare, ”inacceptabilă financiar și neconformă”. Desigur, mai rămâne calea de atac în justiție.
Directorul Valah Construct: ”Am luat și eu la cunoștință despre decizia emisă de CNSC. Sunt, desigur, dezamăgit de concluziile acesteia. În acest moment este studiată de specialiștii noștri, pentru a vedea dacă mergem în instanță sau nu.”
După cum scriam și în titlu, se pare că toate firmele argeșene și-au terminat cartușele, nemaifiind mari șanse ca vreuna dintre acestea să câștige licitația cu cântec din Cetatea Basarabilor. Favorită în momentul de față este Delta ACM care, la începutul procedurilor, părea un outsider. La licitație au participat cele mai ”titrate” firme ale județului: Comesad, Argecom, Zeus, General Trust. Însă nu este, întotdeauna, pentru cine se pregătește…
Hotărârea CNSC mai dispune continuarea procedurilor de atribuire cu respectarea măsurilor dispuse (prezentate mai sus) în termen de zece zile de la comunicare. Cu alte cuvinte, dacă nu se ajunge la Curtea de Apel, s-ar putea ca termenul ”marea asfaltare de la Curtea de Argeș” să coboare, în sfârșit, de pe hârtie, și să ia forme concrete pe străzile municipiului.
Deși am încercat, în repetate ori, să îl contactăm pe primarul Nicolae Diaconu, acest lucru nu a fost posibil. Se pare că domnul primar a fost foarte ocupat. Poate chiar cu desemnarea noii firme care va aduce, în sfârșit, ”marea asfaltare” la Curtea de Argeș.
Vom reveni.
Alex SILVESTRU

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea