Educaţia, faţă în faţă cu problemele lumii contemporane

La sfârşitul săptămînii trecute, Universitatea din Pitești, în colaborare cu Universitatea din București, a organizat în sălile hotelului Ramada cea de-a cince ediție a conferinței internaționale EDU WORLD.
Evenimentul, a cărui temă a fost “Educaţia, faţă în faţă cu problemele lumii contemporane”, a avut ca principal scop realizarea schimbului de idei în ceea ce privește prioritățile educaționale la începutul mileniului al III-lea, responsabilitățile educației într-o societate bazată pe cunoaștere, modalitățile de îmbunătățire a rolului pe care instituțiile școlare îl au la nivelul comunităților locale precum și abordarea unor metode inovatoare folosite în procesul de predare-învățare.
Conferința a fost lansată în 2004 și se organizează la fiecare 2 ani. În acest an, organizatorii şi-au propus o abordare interactivă sub forma unor dezbateri științifice și workshop-uri creative tocmai pentru a oferi o perspectivă interogativă și investigativă asupra educației contemporane.
La conferinţă au luat parte peste 200 de specialiști în educație din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Turcia, Cipru, Malaesia, Statele Unite ale Americii, Danemarca, și Serbia. La eveniment au fost prezenţi cercetători din domeniul educaţiei, factori de decizie, strategi, manageri și cadre didactice care îşi desfășoară activitatea în instituții educaționale sau în diferite organizații furnizoare de educație formală și informală.
Conferința s-a desfăşurat sub patronajul: European Network on Teacher Educational Policies (ENTEP), European Society for Research on the Education of Adults (ESREA), European Forum of Technical and Vocational Education and Training (EfVET), and Balkan Society for Pedagogy & Education iar organizatori au fost: Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea din Pitești – Facultatea de Științe ale Educației, Facultatea de Științe Socio-Umane, Institutul de Cercetare, Institulul de Formare și Performanță Muntenia. Parteneri: Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, Consiliul Județean Argeș.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea