Reţelele de utilităţi ale blocului 48-Centru sunt inundate

# O avarie pe care nimeni nu şi-o asumă. Ca să poţi intra în căminul ce adăposteşte reţelele de utilităţi ale blocului 48-Centru, ai nevoie de cizme de cauciuc şi multă inconştienţă. Deşi toate panourile te avertizează că respectivele cabluri ce traversează zona sunt sub tensiune, nimeni nu se învredniceşte să găsească o soluţie la avaria care a inundat căminul.
Locatarii scării C a blocului 48-Centru au ajuns la limita răbdării după a suta, a mia, a nici ei nu mai ştiu câta avarie ce a dus la  inundarea căminului ce adăposteşte reţeaua de utilităţi a blocului. O problemă veche de ani de zile, care se agravează de la lună la lună şi pentru care nimeni nu are soluţii.
După ce Apă Canal 2000 S.A. şi Termo Calor Confort s-au spălat pe mâini de avarie, oamenii s-au adresat redacţiei noastre în speranţa că cei în măsură să le rezolve problema se  vor autosesiza într-un final şi-şi vor face treaba.
“Problema nu e de ieri, de azi, e foarte veche. Ca să cobori în cămin e o adevărată aventură. Eu mi-am cumpărat, special, nişte cizme de cauciuc, căci altfel mi-era imposibil să ajung la sifonul care dă din uscătorie şi spălătorie în cămin. Am improvizat şi eu cum am putut, am pus o farfurie, ca să nu se astupe, iar dacă nu fac manevra asta frecvent, apar probleme.  Chiar nu mai ştim ce să facem şi cui să ne adresăm. Am fost personal la Termo Calor ca să solicit o intervenţie. De acolo ni s-a spus că avaria nu ţine de termoficare, ci de Apă Canal. Am mers şi la Apă-Canal. Acolo, aceeaşi poveste!  Ni s-a precizat că problema nu e a lor şi ne-au trimis înapoi la Termo Calor!” declară Elena Bădescu,  o locatară a blocului 48-Centru.

Pericol de electrocutare

În căminul inundat se află şi Punctul de aprindere a iluminatului Public, punct ce aparţine Serviciului Public de Exploatare a  Patrimoniului Municipiului Piteşti. Pe panoul aferent stă scris cu litere de-o şchioapă ”Pericol de înaltă tensiune!”. Dedesubt,  apa a atins 20 de centimetri. Uşa ce permite accesul la conductele de termoficare arondate Punctului Termic 1115 avertizează şi ea: ”Pericol de electrocutare!”. La fel şi celelalte panouri din zonă!
“E anormală situaţia asta, iar pericolul este uriaş. Oricând se poate întâmpla o nenorocire. Sunt o grămadă de copii care se joacă aici, în zonă, nu putem să ignorăm riscurile! Trebuie făcut ceva!”, spune Alexandru Stoenescu, un alt locatar al scării C.

“Structua de rezistenţă a blocului va fi afectată”

Şi nu numai de pericolul de electrocutare sunt legate temerile locatarilor.
“De prea mult timp vedem căminul ăsta inundat. Când mă uit la apa aia de pe lângă ziduri, nu pot să nu mă gândesc că ne deteriorează pereţii. Până la urmă, dacă nu se iau măsuri,  structura de rezistenţă a blocului va fi afectată. Doamne-fereşte, dar se poate întâmpla orice, mai ales că blocul este unul destul de vechi!  Nu mai vorbesc despre focarul de infecţie pe care-l presupune balta asta! Sper ca cineva să ne audă odată şi odată şi problema asta să-şi găsescă un răspuns!”, adaugă Ion Zamfira, un alt locatar al blocului afectat de avarie.
Pe bună dreptate, oamenii se întreabă şi pe ce facturi se vor regăsi toate aceste pierderi interminabile rezultate în urma avariilor ce le inundă constant căminul de utilităţi.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea