Ziua naţională sărbătorită cu mult fast la Mioveni

# Sute de mioveneni au luat parte la manifestările organizate de autorităţile locale. Şi anul acesta autorităţile locale din Mioveni au dat dovadă de mult patriotism prin programul încărcat de manifestări pe care l-au organizat, program ce a fost mult mai amplu decât în alte oraşe mai mari.
Manifestările au început la ora 11 cu o  slujbă religioasă şi depuneri de coroane la monumentele eroilor din cartierele oraşului, după care elevii şcolilor din Mioveni au susţinut un scurt program artistic.
Cum de astfel, nu există altă zi mai prielnică de a aduce recunoştinţă persoanelor învârstă decât ziua de 1 Decembrie, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu a premiat cuplurile care au împlinit sau urmează să împlinească 50 ani de căsătorie în anul 2012.
După premierea cuplurilor longevive, manifestările s-au mutat în holul Primăriei unde a fost organizată o expoziţie de fotografie ,,Miovenii în alb şi negru”. Apogeul manifestărilor a fost la ora 15 la monumentul eroilor din centru civic al oraşului Mioveni, unde a avut loc o slujba  religioasă în memoria eroilor noştri, depuneri de coroane, defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Piteşti(zona M-uri - Primărie ), cât şi cântecele patriotice cântate de Corala Sfânta Maria şi Fanfara Centrului Cultural Mioveni ce au reînviat sentimentul patriotic fiecărui participant.
La ora 18:00 a început un alt moment important din cadrul manifestărilor de la Mioveni şi anume retragerea cu torţe a Gărzii de Onoare a Garnizoanei Piteşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,, Cpt Puică Nicolae” – Detaşamentul Mioveni(zona M-uri - Primărie ). Manifestările s-au încheiat cu un spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia susţinut de Trio-ul vocal ,,Vocile Unice” şi Trio-ul vocal ,,Soprano” din Sofia – Bulgaria.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea