Șase ani în Uniunea Europeană pentru România

# Senatorul Mircea Andrei:   “Locul României este în Uniunea Europeană, iar dacă guvernarea USL vrea să ne scoată din UE, atunci guvernarea USL trebuie să plece!” Peste puțin timp, România va aniversa șase ani de la admiterea în Uniunea Europeană. Au fost șase ani în care fondurile europene, racordarea la valorile fundamentale ale Uniunii Europene, au schimbat în bine viața românilor. Tot ce au câștigat românii în anii de când au devenit cetățeni europeni e rezultatul eforturilor și încrederii în șansa României la dezvoltare, arătată de românii de toate vârstele. Acest eveniment important, dar și consecințele pe care le-ar putea avea o eventuală ruptură a României de Uniunea Europeană au fost comentate de senatorul Mircea Andrei, liderul ARD Argeș: “România a făcut un pas mare înainte în acești șase ani. Alianța România Dreaptă nu va permite ca șase ani să fie distruși de USL în șase luni. Locul României este în Uniunea Europeană iar dacă guvernarea USL vrea să ne scoată din UE atunci guvernarea USL trebuie să plece. Toate acțiunile din ultimele șapte luni demonstrează clar că USL nu știe să guverneze într-o Românie membră a Uniunii Europene, iar obiectivul USL este ruperea României de UE. Niciodată în șase ani, poziția României în Uniunea Europeană nu a fost mai fragilă ca acum. Niciodată un Guvern al României nu a fost privit cu atâta neîncredere de celelalte state membre ale Uniunii Europene. Niciodată românii nu au fost nevoiţi să suporte rușinea pe care propriul Guvern a adus-o prin insulte la adresa liderilor europeni, prin declarații și decizii anti-europene. Niciodată un Guvern al României nu a îndrăznit să îi îndemne pe români la ură față de Uniunea Europeană.  Niciodată românii nu au fost în pericol să piardă atât de mult când aveau atât de mult de câștigat. Suntem în fața unui moment grav. România este condusă în direcția greșită de un Guvern anti-european. USL duce România în afara UE”.

Scrisoare de la liderii ARD către toți aleșii locali

ARD consideră că este de datoria aleșilor locali, indiferent de culoarea politică, să protejeze în primul rând interesele comunității care i-au ales. De aceea, co-președinții ARD au transmis o scrisoare președintelui Consiliului Județean Argeș, consilierilor județeni și celor 102 primari din județ. Toți aleșii locali au fost investiți cu încredere de cetățenii județului nostru în luna iunie, iar datoria lor este, repet, să îi protejeze în primul rând pe localnici.
Este o scrisoare apel, în care Alianța România Dreaptă cere două lucruri foarte concrete tuturor aleșilor locali. În primul rând, ARD cere tuturor aleșilor locali să facă presiuni în numele comunității care i-au ales pentru ca USL să înceteze imediat acțiunile și declarațiile anti-europene, care riscă să afecteze grav viața localităților. În al doilea rând, ARD cere autorităților locale să asigure un proces electoral corect la alegerile din 9 decembrie și să explice în cursul campaniei importanța vitală a fondurilor și valorilor europene pentru nivelul de trai al cetățenilor.
Cetățenii județului i-au ales pe toți cei cărora le trimitem scrisoarea apel cu speranța unui viitor mai bun. Viitorul comunităților locale se bazează pe ajutorul pe care ni-l oferă Uniunea Europeană. Tot ceea ce înseamnă o viață mai bună pentru comunitățile noastre este strâns legat de banii europeni: construcția de drumuri, renovarea spitalelor și a școlilor, rețele de canalizare. Fără fonduri europene, programele de reconversie profesională ar înceta iar șomajul ar exploda, dată fiind absența investițiilor care generează locuri de muncă. Agricultura unei Românii în afara Uniunii Europene ar primi o lovitură puternică. Agricultorii ar pierde subvențiile acordate de Uniunea Europeană și ar fi siliți să practice o agricultură de subzistență.
Mesajul pe care îl adresăm tuturor aleșilor locali este simplu: nu ne condamnați la izolare, nu scoateți România din Uniunea Europeană, nu lăsați comunitățile locale fără viitor! Locul României este în Uniunea Europeană, iar dacă guvernarea USL vrea să ne scoată din UE, atunci guvernarea USL trebuie să plece”!
Senatorul Mircea Andrei a susținut încă de la început atragerea de fonduri europene pentru județul Argeș, dar și de investiții provenind din bani de la bugetul de stat. Cel mai bun exemplu în acest sens este reabilitarea DN 73 Pitești – Câmpulung, rebilitare  ce a fost demarată în timpul guvernării PDL și cu care USL-știi se laudă pe nedrept. Acesta este candidatul Alianței România Dreaptă la funcția de senator pe Colegiul Pitești și ocupă poziția a treia pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea