Războiul Teiuleanu vs.Teiuleanu - când doi se ceartă, pierd cinci

# Tribunalul Argeş a decis că subsolul tehnic trebuie readus la stare iniţială. Sandalul Teiuleanu vs.Teiuleanu are şanse să se încheie în favoarea locatarilor. Instituţia Prefectului, Asociaţia de Proprietari Maria Teiuleanu, Asociaţia de Proprietari Teiuleanu, Sc La Timp SRL şi SC AN Promotor Profesional, cei cinci pârâţi în procesul în care Consiliul Judeţean Argeş este apelant, sunt obligaţi deTribunalul Argeş să refacă subsolul tehnic al blocului de vizavi de Prefectură. E drept că urmează un recurs, însă locatarii speră ca instanţa să ţină cont de riscurile la care sunt supuşi ca urmare a intervenţiilor neautorizate ale celor două firme la reţelele de utilităţi.
Din războiul Teiuleanu vs.Teiuleanu nimeni nu are de câştigat, dar, cu siguranţă, de pierdut au avut locatarii blocului de vizavi de Prefectură. Oamenii, nu numai că sunt bulversaţi de interminabilele procese din care nu mai înţeleg nimic, dar se şi văd în imposibilitatea de a mai folosi subsolul tehnic al blocului, subsol care, teoretic, este proprietatea comună a tuturor celor care deţin apartamente în imobil.
“Blocul  48  este proprietatea privată a noastră, a celor care au contribuit cu fonduri încă din faza de iniţiere, iar noi, proprietarii apartamentelor avem drepturi depline după cumpărarea locuinţelor cu cu tot cu dependiţe şi subsolul tehnic”, spune preşedintele Asociaţiei de Proprietari Teiuleanu 149, Ştefan Alexandrescu, care arată că printr-o conjunctură nefericită,  spaţiile revendicate acum de proprietari, au ajuns nu doar să fie închiriate unor firme, ci şi transformate de acestea. după bunul plac, printr-o serie de modificări  ale conductelor, mai mult sau mai puţin legale.
“Neregulile se ţin lanţ din 1994, când a avut loc trecerea palatelor administrative în administrarea prefecturilor. Printr-un  simplu document, câteva sute de metri pătraţi din subsolul şi parterul acestui imobil au fost asimilate palatului administrativ şi au trecut la Prefectură. Ulterior, spaţiile au fost închiriate unor firme. Conductele din subsolul blocului au fost modificate pentru a li de crea acestor firme condiţii de funcţionare optime. Din 2003, de când am descoperit aceste ilegalităţi, ne tot judecăm cu Prefectura. Am obţinut în instanţă ordin de evacuare pentru  firmele care funcţionau aici. Mai târziu, în timpul mandatului prefectului Gheorghe Davidescu, ne-am trezit că Instituţia Prefectului închiriază, la noi în bloc, un spaţiu pentru Asociaţia Revoluţionară Club 22, asociaţie de care nu mai reuşim să scăpăm, deşi instanţa a pus în vedere Instituţiei Prefectului să elibereze spaţiile ce ne aparţin”, explică preşedintele Asociaţiei de Proprietari Teiuleanu 149, Ştefan Alexandrescu, asociaţie prinsă într-o  serie de procese atât cu AP Maria Teiuleanu, cealaltă asociaţie de proprietari care funcţionează în blocul cu pricina, cât şi cu Instituţia Prefectului, Consiliul judeţean şi firmele care au ocupat spaţiile din subsolul tehnic al blocului.

Tribunalul Argeş obligă pârâţii să aducă subsolul la starea anterioară

În urmă cu doar câteva săptămâni,  Tribunalul Argeş “ lâmureşte dispozitivul deciziei civile nr. 228/14.12.2009, în sensul că obligă pârâţii să readucă subsolul blocului la starea  anterioară, prin refacerea  reţelei de termoficare şi apă  pe vechile trasee, desfiinţarea vasului WC şi a porţiunii de cca. 6 mp de gresie şi faianţă, refacerea ferestrelor de aerisire  cu planşe (grile) de aerisire, desfiinţarea celor două uşi identificate de expert, precum şi acele mascări aflate de-a lungul zidului, lucrări identificate prin raportul de expertiză  semnat Gherghe Maria.”,  aşa cum se arată în hotărârea Tribunalului Argeş pronunţată în şedinţă publică pe 23 octombrie 2012.
Chiar dacă urmează un recurs, cei care locuiesc în blocul cu pricina şi-au pus mari speranţe în remedierea spaţiilor a căror transformare le-a dat reale motive de îngrijorare. Cum se vor împărţi cheltuielile de refacere a subsolului între pârâţi (Instituţia Prefectului, Asociaţia de Proprietari Maria Teiuleanu, Asociaţia de Proprietari Teiuleanu, Sc La Timp SRL şi SC AN Promotor Profesional) rămâne de văzut. Marea temere a locatarilor este ca, până la urmă, nu ei să fie cei care să plătească pentru lucrări.
În ceea ce priveşte lupta pentru supremaţie dintre cele două asociaţii de proprietari care funcţionează în blocul 48, conflict în care  preşedintele Ştefan Alexandrescu, o acuză pe Niculina Gebăilă, administratorul AP Maria Teiuleanu, de o serie de ilegalităţi  (printre care unele privind distrugerea instalaţiilor de încălzire centralizată şi apă caldă, încheierea unor contracte cu diferite societăţi comerciale pentru închirierea spaţiilor, fără acordul proprietarilor, dar şi de unele falsuri în înscrisurile contabile, falsuri care ar fi păgubit asociaţia cu peste 400 de milioane de lei), există un raport de expertiză potrivit căruia nu s-a produs nicio lipsă în gestiunea asociaţiei de proprietari condusă de învinuită în perioada analizată (1 martie 1999 – 1 martie 2006).  Mai mult, există şi o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Argeş pe care cei doi au primit-o recent, hotărâre care respinge acţiunea fomulată de AP Teiuleanu 149 împotriva Niculinei Gebăilă.  Numai că războiul dintre cele două tabere nu se încheie cu deciziile instanţelor aşa că, cel mai probabil, vom mai asista la riposte din partea unei părţi sau a celeilalte.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea