Prefectura, tot în blocaj

# De aproape o lună argeşenii stau pe la uşi, aşteptând ca USL-ul să numească un subprefect care să le semneze documentele. Au trecut mai bine de trei săptămâni de când,  ca să poată candida la alegerile parlamentare, subprefectul Gheorghe Marin s-a autosuspendat din funcţie. De atunci, Instituţia Prefectului i-a vacantat postul şi nimeni n-a fost împuternicit să-i preia atribuţiile. Argeşenii îndreptăţiţi să se vadă cu titlurile de proprietate în buzunare sunt purtaţi pe drumuri pentru că de pe documente lipseşte semnătura celui de-al doilea om din Prefectură. Dacă în urmă cu două săptămâni, Cristian Soare anunţa că n-ar mai fi decât o chestiune de câteva zile până la deblocarea dosarelor, acum aflăm că vom avea subprefect abia după alegerile parlamentare.  Aşa că cine a aşteptat…  să mai aştepte!
Teancul de titluri de proprietate (şi nu numai) care zac nesemnate la Instituţia Prefectului e tot mai mare de la o zi la alta, spre disperarea argeşenilor nevoiţi să aştepte mult şi bine pentru că nimeni nu se învredniceşte să ia măsuri pentru  deblocarea dosarelor  devenite inerte în lipsa uneia din semnături. În urmă cu două săptămâni vă relartam cazul concret al unor cetăţeni care s-au adresat redacţiei noastre nemulţumiţi de birocraţia care îi ţine cu treburile nerezolvate.  Din 25 octombrie li se tot cere să aibă răbdare pentru că n-are cine să le semneze nişte documente perfect justificate din punct de vedere legal. De ce? Pentru că instituţia nu mai are un subprefect pe la care să treacă respectivele acte.
Şi ce contează că pe documentele respective apare semnătura prefectului Cristian Soare (foto) şi cea a reprezentantului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş? Dacă nu semnează şi un subprefect, actul nu este valabil! Cam asta le explică celor care îşi vor titlurile de proprietate, funcţionarii de pe la birourile între care sunt purtaţi nemulţumiţii. Tot în urmă cu două săptămâni, prefectul Cristian Soare încerca să explice că situaţia nu e chiar atât de gravă precum pare şi că n-ar fi vorba despre foarte multe dosare nesemnate, asigurăndu-ne că, cităm, ”Zilelele acestea, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, va fi numit un nou subprefect din partea PSD. Nu ştim încă despre cine va fi vorba, dar situaţia se va rezolva, documentele urmând a fi semnate cât mai repede posibil.  De împuternicirea unei alte persoane care să semneze aceste documente nu putea fi vorba, singura soluţie fiind numirea unui nou subprefect.” 
Au trecut  14 zile de la aceste declaraţii, iar subprefectul tot n-a fost înlocuit, Situaţia e neschimbată,cu excepţia unui amănunt:  teancul de documente s-a dublat  pentru că nimeni nu poate semna în locul lui Gheorghe Marin, atâta vreme cât nu este numit pe funcţia din care subprefectul s-a autosuspendat.  O fi ştiind USL-ul că fostul subprefect se va întoarce,pe funcţia pe care a părăsit-o de dragul parlamentarelor, după, Doamne-fereşte, un posibil eşec?
“Domnul Marin nu se va mai întoarce, contractul dumnealui a încetat şi nu cred că va mai reveni. Oricum, sunt sigur  va avea succes în demersul dumnealui… Cât de curând situaţia documentelor nesemnate va fi rezolvată. La începutul lunii decembrie vom avea un subprefect. Acum a fost vorba despre alegeri şi cu siguranţă n-a fost prioritară această problemă.  Pe 10-15 decembrie  sigur va fi numit cineva… Documentele sunt la mine pe birou. Nu sunt atât de multe, în jur de 20-30 de titluri de proprietate pe care eu le-am semnat şi care aşteaptă şi semnătura subprefectului. Eu vă garantrez că până la 15 decembrie vom avea un subprefect“, ne-a asigurat prefectul Cristian Soare. Cu alte cuvinte, mai devreme de 10-15 decembrie, situaţia din instituţie nu se va debloca.

Termenul de eliberare a documentelor, depăşit de trei ori

Din lista cu termene pentru serviciile funciare a Agenţiei  Naţionale de Cadastru şi Publicitate  Imobiliară  (ANCPI), de  la capitolul 2.3, Intabulare sau înscriere provizorie, constatăm că  pentru  dreptul de proprietate  sau dezmembrăminte în favoarea persoanelor fizice, termenul de eliberare a documentelor este de 9 zile lucrătoare (sau de 3,  în regim de urgenţă).  Numai că în cazul acestor oameni, aşteptarea durează de mai bine de o lună.Cine va răspunde de această întârziere şi de  neplăcerile cauzate celor puşi aiurea pe drumuri? Probabil că nimeni!
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea