Concert vocal-simfonic de sărbători

Filarmonica Piteşti încheie joi, 20 decembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, seria concertelor din 2012 printr-o seară de colinde, arii, valsuri şi polci. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Alexandru Iosub, soprana Diana Ţugui, baritonul Sandor Balla şi naista Gina Sandu propun pagini muzicale de: Wiliams, Massenet, Ivanovici, Rossini, Kalman şi Strauss.
Soprana Diana Ţugui a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, fiind la momentul actual solistă a Teatrului de Operă şi Operetă „Elena Teodorini” din Craiova. A participat la masterclass-uri susţinute de personalităţi precum: Viorica Cortez, Jaume Aragall, Teresa Berganza, Dalton Baldwin şi a câştigat numeroase trofee în ţară şi în străinătate: Marele Premiu la Festivalul de Interpretare a liedului „Ionel Perlea”, Premiul I la Concursul de Interpretare „Marţian Negrea”, premiul onorific „Jean Bobescu”, oferit pentru merite deosebite în domeniul artei interpretative, Premiul I la Concursul Internaţional de Canto  „Vox Artis”, Premiul III la Concursul Internaţional de Canto „Jaume Aragall”, Premiul IV la Concursrul Internaţional de Canto „Wilhelm Stenhammar”. În 2012 a fost desemnată de revista VIP cea mai bună solistă de operetă şi musical. În afara rolurilor de operă şi operetă, a abordat, la Festivalul Artelor Bucureşti, lucrarea simfonică „Peer Gynt” alături de actorul Florin Piersic şi musicalul  „Omul din La Mancha”, cu actorul Tudor Gheorghe în rolul principal. A colaborat cu dirijorii: Misha Katz, Sabin Păuţa, Octav Calleya, Alexandru Iosub, Pier Giorgio Calabria, Marius Hristescu etc.
Absolvent al Liceului de Muzică din Târgu-Mureş, al Facultăţii de Muzică Braşov şi al Conservatorului „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, baritonul Sandor Balla activează, ca solist, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. A fost angajat şi la Teatrul Liric Braşov, Filarmonica de stat Târgu-Mureş şi Teatrul Liric „Elena Teodorini” Craiova. Are în repertoriu lucrări de Verdi, Rossini, Puccini, Donizetti, Berlioz ş. a. A urmat, cursuri de măiestrie artistică, în 1999 şi 2000, la Braşov, cu Gheorghe Roşu, Corneliu Murgu şi Mariana Nicolesco. A susţinut concerte de arii şi lieduri în: Austria, Franţa, Spania, SUA şi Ungaria.
Naista Gina Sandu a urmat cursurile Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” Piteşti şi pe cele ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Profesor de nai la Liceul de Muzică „Donu Lipatti”, a câştigat, împreună cu elevii,  importante premii la concursurile naţionale şi olimpiadele de gen. Ca solistă, a câştigat importante premii la concursurile de specialitate din ţară. A concertat în: Olanda, Spania, Anglia, Turcia, Franţa, Germania, Israel, SUA, Italia, Elveţia, Belgia. În prezent, este doctorand la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. 
Născut la Piatra Neamţ, dirijorul Alexandru Iosub urmează Şcoala de muzică din localitatea natală, Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. De asemenea, este absolvent al Facultăţii Instrumente-Canto, secţia vioară. A desluşit tainele dirijatului cu maeştrii C. Calistru, G. Vintilă şi Constantin Bugeanu. A fost violonist la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, dirijor la Teatrul Liric din Craiova şi dirijor la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, unde funcţionează şi în prezent. A colaborat cu filarmonicile din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Rm. Vâlcea, Sibiu, Teatrul Liric Craiova, Teatrul Muzical Galaţi, Teatrul Naţional de Operetă Bucureşti. A dirijat peste o mie de spectacole lirice de operă, operetă, balet, concerte de gen, peste 500 de concerte simfonice, de muzică de cameră, educative sau de divertisment.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea