USL deschide spitale, dar taie finanţarea pentru paturi

# Argeşul va avea în spitale cu 100 de paturi mai puţin decât în anul 2012 # Doctor supărat: “În ritmul ăsta, o să ajungem să ne tratăm toţi la Penitenciar!” Un slogan de campanie al USL, campanie terminată de câteva zile,  suna aşa: “USL deschide spitale”. Ca multe alte păcăleli pe care le-am înghiţit de la politicieni în ultimii 23 de ani, aşa se pare că este şi cea spusă până acum câteva zile de către candidaţii USL. Aceştia s-au lăudat cu şapte guri că vor deschide spitale. Şi chiar au deschis, dar cu ce preţ?
În Monitorul Oficial nr. 845/13.12.2012 s-a  publicat Ordinul 1268 din 11 decembrie 2012, ordin privind aprobarea detalierii pe judeţe a numărului total de paturi, pe anul 2013, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti. Conform acestui ordin, din spitalele argeşene au dispărut 100 de paturi.

Spitalul Călineşti a fost deschis, dar deocamdată nu are niciun pat finanţat

În Argeş s-a anunţat cu surle şi trâmbiţe că s-a redeschis Spitalul Călineşti. USL-ul a ajutat la redeschiderea spitalului.  În Ordinul 1268 din 11 decembrie 2012, s-a aprobat micşorarea numărului de paturi pentru judeţul nostru, ca şi pentru majoritatea spitalelor din ţară. Argeşul va avea finanţare pentru un număr cu 100 de paturi mai puţin decât anul trecut.  Cu toate acestea, Argeşul redeschide un spital. Paturi minus, spitale în plus, unde este rezolvarea?  În plus, Spitalul Călineşti va cheltui mult mai mulţi bani decât  pentru cele 42 de paturi pentru care se vrea finanţare. Birourile administrative, în care funcţionăraşii se fac că muncesc,  vor toca mulţi bani, şi din păcate toţi aceşti bani puteau fi cheltuiţi pentru finanţarea paturilor.

Doctor supărat: “În ritmul ăsta, o să ajungem să ne tratăm toţi la Penitenciar!”

Ordinul cu pricina a provocat supărare mare pe doctorii din judeţ, dar mai ales pe managerii spitalelor mici. Aceşti susţin că finanţarea va fi tăiată tot din spitalele mici, iar aceste spitale, încetul cu încetul, se vor desfiinţa. “Nu se taie de la Spitalul Militar, nu se taie de la Spitalul Penitenciar, Pediatria şi Spitalul Judeţean sunt considerate regionale, deci nu cred că se va tăia nici de la ei, şi mai rămân spitalele mici. În ritmul ăsta, vom ajunge să ne tratăm toţi la Spitalul de la Penitenciar!”, spune un doctor supărat.
Şi până să ajungem cu toţii să ne tratăm la Spitaul Penitenciar, ne întrebăm cum au văzut cei de la USL deschiderea spitalelor în condiţiile în care ei taie finanţarea pentru paturi. Cu ce ne încălzeşte că se redeschid spitalele dacă acestea nu au nici măcar paturile finanţate? Că de tratament… ce să mai vorbim.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea