Elvis de la Mioveni l-a comemorat, cu tort, pe Regele rock'n roll-ului

# Valentin Mogoaşă vrea să-i înveţe pe nemţi cum se face o statuie a lui Presley. Marţi, 8 ianuarie, se vor împlini 78 de ani  de la naşterea lui Elvis Presley. Cel mai înfocat fan al său, Valentin Mogoaşă,  cunoscut ca Elvis de la Mioveni a organizat, sâmbătă noaptea, un eveniment în memoria starului american. Statuia pe care Valentin Mogoaşă i-a ridicat-o Regelui ar putea fi luată ca model în localitatea germană Bad Nauheim.
Fanii Regelui Rock'n Roll-ului s-au strâns în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Exclusiv Club Elvis din Mioveni, invitaţi de Valentin Mogoaşă la un show pe melodiile starului american, cele mai multe interpretate chiar de Elvis de la Mioveni. Cel mai înfocat fan al lui Presley i-a obişnuit pe admiratorii săi (şi ai Regelui, desigur) ca în fiecare an, în preajma zilei de naştere a lui Elvis Presley, să organizeze câte un eveniment inedit în cinstea starului care, săptămâna aceasta, ar fi împlinit 78 de ani. Sâmbătă noaptea, cei care l-au iubit pe Elvis au fost răsfăţaţi cu o porţie dulce din “chitara” starului american.
“Anul acesta am pregătit un tort uriaş, imitând chitara lui Elvis Presley în mărime naturală. Am mai avut torturi în formă de chitară, dar nu aşa, pentru că an de an caut să vin cu ceva inedit!” a  mărturisit Elvis de la Mioveni, care l-a descoperit pe Presley la vârsta de 13 ani după ce a urmărit unul din filmele în care juca regele rock‘n roll-lui.

Un vis din adolescenţă

"Atunci, după acel film, s-a născut visul meu. A doua zi am plecat la şcoală cu geaca de piele a prietenului surorii mele şi, deşi era cu câteva numere mai mare, mă simţeam în ea ca un star. Ţineam gulerul ridicat aşa cum făcea Elvis şi-mi schimbasem şi frizura după cel care tocmai devenise idolul meu. Un an mai târziu, am renunţat la tabăra promisă de părinţii mei mei pentru a-mi cumpăra prima mea chitară”, povesteşte Valentin Mogoaşă.
De atunci, Elvis de la Mioveni cântă şi se îmbracă precum Regele  rock‘n roll-ului, are casa plină de fotografii şi postere cu idolul său iar dulapurile îi sunt burduşite cu ţinute aidoma celor purtate de starul american.

Vrea să-i înveţe pe nemţi cum se face o statuie a lui Elvis

În urmă cu cinci ani, Valentin Mogoaşă a inaugurat la intrarea în Mioveni un club unde au loc audiţii şi cântări din repertoriul Regelui, în interpretarea sa sau a altor imitatori ai lui Elvis, dar şi seri de discotecă. Clubul a devenit celebru şi pentru  statuia, în mărime naturală, ce-l întruchipează pe Rege, ridicată de însuşi mâna lui Elvis de la Mioveni, în parcul de alături.
“Ca s-o realizez, am folosit ca mulaj huma excavată de la fundaţia clădirii, asta după ce am urmărit un documentar pe Discovery, pentru că nu ştiam mai nimic despre cum se face o statuie. Ca să mă inspir, în afară de pozele cu Elvis Presley, m-am folosit şi de trăsăturile fetiţei mele mai mici.”, mărturiseşte  Elvis de Mioveni.
Anul trecut, Elvis de la Mioveni a cântat la Bad Nauheim, o localitate din Germania în care Presley a locuit pentru o vreme, pe când trupele americane erau staţionate în cazarma de la Friedberg (octombrie 1958 - aprilie 1960), localitate care găzduieşte, anual, un festival al imitorilor Regelui rock'n roll-lui.
“Aveau şi ei, acolo, o statuie a lui Elvis Presley, dar mai puţin reuşită decât cea de aici, de la Mioveni. Am vorbit cu primarul localităţii şi m-am oferit să ajut la realizarea unei statui noi, mai sugestive. Acum, aştept să mă contacteze!”, spune Valentin Mogoaşă.
“Elvis Presley a fos unic şi de neînlocuit. «A fost un dar de preţ lăsat de Dumnezeu nouă, celor care l-am iubit şi l-am păstrat în inimile noastre» aşa cum  stă scris pe lespedea lui funerară”, aminteşte Valentin Mogoaşă.    C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea