Ca-n schiţele lui Caragiale. Consilierii judeţeni aprobă hotărâri de care nu au habar

Sfârşitul anului 2012 s-a vrut a fi unul bun şi pentru pensionarii argeşeni. Consiliul Judeţean Argeş a propus un ajutor pentru cei cu pensii sub 740 lei. CJ nu a uitat nici de copiii angajaţilor care lucrează la Consiliul Judeţean sau în instituţiile subordonate CJ, şi ca atare a dat un cadou fiecărui copil, în valoare de 150 lei.

Constantin Nicolescu citeşte, consilierii judeţeni aprobă

Cum se desfăşoară şedinţele de la Consiliul Judeţean este o chestiune deja ştiută. Maşinăria de vot a USL nu se lasă intimidată de câte un conilier mai incomod, şi acela din opoziţie,  bineînţeles. Aşa s-a întâmplat şi la ultima şedinţa din anul 2012, atunci când s-au aprobat ajutoarele pentru pensionari, dar şi cadourile pentru copiii angajaţilor de la CJ sau instituţiile subordonate. Nimeni nu ştia câţi copii sunt în total, dar nici nu interesa niciun consilier, mai ales din cei de la putere. Cum să comentezi în faţa şefului? Votezi şi nu pui întrebări. Nu eşti trimis la CJ ca să întrebi. Mai jos am extras din procesul verbal postat pe site-ul Consiliului Judeţean Argeş discuţia pe care Marian Fulga a provocat-o vis-a-vis de copiii care urmau să primească pachete. Cu greu s-a aflat numărul de pachete ce urmau a fi împărţite, mai ales că cei care erau însărcinaţi cu această problemă, habar nu aveau de numărul celor ce urmau să primească pachete de la CJ. Dar mai bine vă lăsăm să vă delectaţi cu o discuţie demnă de scenetele lui Caragiale:

CONSILIUL JUDEŢEAN ARGEŞ
PROCES – VERBAL
încheiat astăzi, 08 decembrie 2012,
în sedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş

Trecându-se la punctul I al ordinii de zi – Proiect de hotărâre privind organizarea manifestărilor cultural-artistice tradiţionale în perioada sărbătorilor de iarnă, pe anul 2012 – dl. Preşedinte Nicolescu Constantin a spus:
Aţi luat la cunoştinţă de acest proiect de hotărâre?
Dl. Consilier Diaconescu Nicolae Nicuşor: Nu!
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: O să vă citesc proiectul de hotărâre.
Se citeşte proiectul de hotărâre.
Dl. Consilier Fulga Marian: Vă rugăm să ne spuneţi şi nouă despre câţi pensionari este vorba?
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: Am spus, este vorba de 1400 de pensionari. 30 de lei pentru fiecare pensionar, iar condiţia este să aibă o pensie sub 740 lei.
Dl. Consilier Fulga Marian: Şi cu privire la copii angajaţilor?
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: Este vorba de suma de 150 de lei pentru fiecare copil, aici nu există nicio limitare a numărului.
Dl. Consilier Fulga Marian: Am înţeles, dar vroiam o situaţie mai clară.
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: Vreţi să ştiţi câţi copii sunt?
Dl. Consilier Fulga Marian: Da!
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: D-na Ciocănău Niculina aveţi o situaţie? Să reţineţi că este pentru fiecare instituţie separată.
D-na Ciocănău Niculina: Sunt sub 100 de copii.
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: Staţi puţin. Sunt sub 100 de copii numai la nivelul Consiliului Judeţean, dar fiecare instituţie din subordinea noastră este şi ea obligată să respecte legea în această privinţă.
Dl. Consilier Fulga Marian: Dar un număr mai precis al copiilor?
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: Ştiu că la un moment dat erau 1200-1400 de copii, aceste cifre pot să oscileze.
Voicu Constantin: Sunt 820 de copii.
Dl. Preşedinte Nicolescu Constantin: Am înţeles. Consult dacă mai sunt şi alte întrebări? Dacă nu sunt, supun spre aprobare proiectul de hotărâre – cine este pentru? Dacă este cineva împotrivă? Dacă se abţine cineva?
Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate. S-a adoptat Hotărârea nr. 87

Ce a ieşit din HOTĂRÂREA CJ de a da un ajutor financiar pensionarilor?

Oamenii au venit de la 7,00, dar ghişeul s-a deschis la 10,00. Disperaţi că banii s-ar putea termina prea repede, oamenii s-au îmbrâncit şi s-au lovit în încercarea de a ajunge cât mai repede la ghişeu. O bătrână bolnavă de astm a leşinat şi a fost scoasă pe braţe din mulţime de un jandarm. Ulterior, ea a fost preluată de medicii de la o ambulanţă, care i-au acordat îngrijiri.
„Aici e ca la balamuc. Îşi bat joc de nişte oameni. Ne-a chemat să ne dea ajutor celor care au pensia mai mică de 740 de lei. Am venit dimineaţă, la ora 7,00, am fost printre primii la rând, ca să ni se spună că se va deschide la ora 10,00. Bineînţeles că până au deschis, coada s-a făcut până afară. A început lumea să se certe, să se îmbulzească. Când a fost să ne deschidă uşa aici, nu ne-a anunţat nimeni că banii se dau la ghişeu şi nu la masă, aşa cum s-au dat ieri. Noi ne-am aşezat la masă, acolo unde este rândul de mese întins, iar banii s-au dat la ghişeu şi de aici necazul. Ne-au plimbat de acolo, acolo ca pe nişte proşti, fără să ne spună unde se dau banii.“, explica Valentina Crăciun. În timp ce pensionara vorbea alţi oamenii au sărit cu gura. O pensionară a adăugat: „E bătaie de joc! Ne mută de la o coadă la alta. Aşa a fost şi ieri aici, o babilonie. În loc să organizeze frumos, să stea lumea la coadă într-un loc, să iasă pe altă parte, uitaţi ce se întâmplă. Ce suntem barbari?  „Scroafele alea de la ghişeu sunt de vină. Ele au spus că nu ne dau banii“, a tras concluzia o bătrână.  
Concluzia nostră: Sărăcia îi face pe oameni să se umilească şi să nu mai ţină cont de nimic.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea