Țeapă de sute de miliarde lei vechi la bugetul statului!!!

# A doua bombă Kubic a ajuns în instanță # Evaziune fiscală de milioane de euro, pe a doua firmă născută de Marius Anghel în Pitești pentru inginerii financiare # Av. Radu Nistor: ”Din punctul meu de vedere, rechizitoriul întocmit de DNA este foarte corect...”. Scandalul denumit generic ”Kubic a ajuns, din nou, la Tribunalul Argeș. Procurorii DNA Pitești au terminat instrumentarea unui nou dosar, al Kubic Grup Invest, după ce, cu ceva timp în urmă, gaura considerabilă dată pe Kubic Trade lăsa cu gura căscată mulți contribuabili onești. În sarcina inculpatului ANGHEL MARIUS, fost asociat și administrator la SC KUBIC GRUP INVEST S.R.L. Pitești și SC GREEN PLAST INDUSTRIE S.R.L. Pitești  s-au reținut infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, ambele în formă continuată.
Prima bombă Kubic a explodat cu ani în urmă când, în urma controalelor efectuate de reprezentanții Finanțelor, s-au descoperit scurgeri masive de bani în zona subterană a economiei prin neplata impozitelor și taxelor către stat. Minune, chiar în timpul unui control ulterior, firma a fost puțin... desființată. Minunile au ajuns pe mâna procurorilor DNA și, mai apoi, pe mâna judecătorilor, de unde Marius Anghel a scăpat la limită: condamnare cu suspendare.
Iată însă că lucrurile se repetă, doar că sub altă... pălărie. În perioada 2006 – 2009,  Anghel Marius, în calitate de reprezentant al SC KUBIC GRUP INVEST SRL Pitești și SC GREN PLAST INDUSTRIE SRL, a omis să evidențieze în contabilitatea firmelor sale operațiunile comerciale efectuate (achiziții de bunuri intracomunitare și vânzări de bunuri și mărfuri în România) și veniturile realizate.
În acest mod, piteșteanul nostru s-a sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și a produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 10.385.828 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.
Din banii încasați prin operațiunile comerciale menționate mai sus, inculpatul a ridicat în numerar suma totală de 25.346.290 lei, din care suma de 10.385.282 lei, ce reprezintă valoarea obligațiilor fiscale de plată ce trebuiau achitate bugetului general consolidat al statului, sub false motivații și în lipsa unui just titlu.
Direcția Generală a Finanțelor Publice a județului Argeș s-a constituit parte civilă în prezenta cauză cu suma de 18.656.362 lei, reprezentând taxele și impozitele de la plata cărora s-a sustras și obligațiile fiscale accesorii.  Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestui prejudiciu deoarece nu au fost identificate bunuri în patrimoniul acestuia.

Avocatul Radu Nistor (foto), apărătorul lui Marius Anghel: ”Poziția clientului meu  a fost și este de recunoaștere a  faptelor de evaziune fiscală de care se face vinovat; acesta nu recunoaște însă sumele care îi sunt imputate. Marius Anghel nu contestă anumite infracțiuni. Marius Anghel contestă modul de calcul al acestor taxe. Din actele de control Finanțele au dat jos toate aprovizionările de marfă ca fiind nedeductibile. Toată această marfă a fost însă valabil vândută. Din acest motiv, practiv, întreaga sa cifră de afaceri s-a constituit ca profit.Nu este normal ca facturile de intrare să fie anulate ca fictive, însă facturile de ieșire din contabilitate, în care sunt cuprinse aceleași bunuri, să fie luate de bune. În mod cert, în această fază, de judecată, vom solicita o expertiză de specialitate care să stabilească în mod just cuantumul acestei evaziuni care, după opinia mea, este mult mai mică. Din punctul meu de vedere, rechizitoriul întocmit de DNA este foarte corect. Anchetatorii însă au îmbrățișat un calcul al reprezentanților de la Finanțe cu care noi nu putem fi de acord, din motivele invocate mai sus”

Așa cum am reletat pe larg în unul din numerele anterioare ale publicației noastre însă, vinovăția și, mai ales, mărimea acesteia sunt greu de dovedit în cazul de față. Unul din administratorii firmelor de la care Marius Anghel s-a aprovizionat cu marfă – presupus fictivă – a părăsit România cu mult timp în urmă. Cine minte? Patronul piteștean al Kubic sau fugarul? Sistemul nu este unul nou, semănând destul de mult cu cel în care este implicat fostul șef al fiscului, Sorin Blejnar. Șeful de cabinet al acestuia a părăsit țara când lucrurile s-au încins, și de atunci dus a fost... Vom reveni cu detalii.    A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea