Băiculești: o localitate ce privește, cu speranță, spre viitor

# Niculaie Dragnea, primarul comunei: ”Am câștigat alegerile la o diferență de doar șase voturi... Am însă multe de făcut aici, pentru toți oamenii din comună.” Comuna Băiculeşti este situată în partea central-vestică a judeţului Argeş, la 26 de Km de municipiul Piteşti şi la 8 Km de municipiul Curtea de Argeş, de-a lungul șoselei naționale ce leagă cele două municipii. Deşi fără foarte mulţi locuitori, comuna este împărţită în 10 sate: Alunișu, Anghinești, Argeșani, Băiculești (reședință), Mănicești, Stejari, Tutana, Valea Brazilor, Valea lui Enache, Zigoneni. Despre problemele şi speranţele de mai bine ale comunităţii am discutat cu proaspătul primar al  urbei, Niculaie Dragnea.

# Spuneţi-ne câteva cuvinte despre alegerile locale, despre felul în care ați ajuns în fruntea acestei comunități
Primarul Niculaie Dragnea: Sunt la primul mandat. Am candidat sub egida Uniunii Social-Liberale din partea PNL și, cu ajutorul organizației și al bunului Dumnezeu, am câștigat. La un scor foarte strâns. Lupta s-a dus cu contracandidatul de la PDL, care venise, cum se spune, ”pe cai mari” în cursa electorală, cu forță, cu bani. La Băiculești se simțea debarcarea fostului primar, pentru care însă am tot respectul. Eu am fost viceprimar în mandatul trecut, am lucrat cu domnia sa. Vine însă timpul să lași locul altuia, altor idei, altor concepții. Iar eu, câștigând, sunt ”condamnat” să îndeplinesc multe cerințe, multe așteptări. Vin după patru mandate ale celui dinainte, sunt mulți care au așteptat o schimbare, oamenii au multe probleme de rezolvat. Scorul electoral din  iunie a fost extrem de strâns. Eu am câștigat alegerile la o diferență de doar șase voturi. Contracandidatul de la PDL a luat 1063 de voturi, iar eu 1069. Părintele, fostul primar, independent, s-a clasat pe locul al patrulea cu doar câteva sute de voturi, cam trei sute. Am însă multe de făcut aici, pentru toți oamenii din comună. Eu nici nu mi-am dorit să ajung primar, aproape că nici nu mi-am făcut campanie electorală. Eram conștient că vor fi probleme, așa că nu am fost obsedat de fotoliul de primar. Liberalii s-au orientat către mine pe când eram viceprimar și m-au ales să îi reprezint. Aici, în Primărie, atmosfera de lucru s-a schimbat, cred eu, în bine. Încercăm să rezolvăm cu profesionalism problemele oamenilor pe care îi reprezentăm.
# Cum stați cu banii?
Primarul Niculaie Dragnea: Nu o ducem nici rău, dar nici foarte bine. Supraviețuim și încercăm să mai facem și câte ceva prin comună. Din păcate, nu avem prea mulți agenți economici. Cei care sunt, însă, plătesc cu seriozitate. Cu proiectele cu finanțare europeană stăm însă foarte prost, neavând în momentul de față niciunul aprobat. Aștept sesiunile de depunere pentru a aplica și noi. În trecut s-au făcut numeroase proiecte care însă nu au reușit. Eu am schimbat tactica. Încerc să concentrez eforturile pe câteva căi. Nu are rost să facem zeci de încercări și să eșuăm la toate, așa cum s-a făcut înainte. Este un handicap pe care trebuie să îl depășim. Trebuie lucrat cu mai multă atenție, trebuie selectate mai bine firmele de proiectare, de consultanță.  Încercăm, de asemenea, să îmbunătățim relațiile cu Consiliul Județean, de unde se pot aloca anumite sume de bani pentru proiectele locale.
# Ce priorități aveți pentru acest mandat?
Primarul Niculaie Dragnea: Foarte multe. Oamenii vor drumuri, apă, gaze, canalizare. Ne dorim să reabilităm drumul județean spre Aluniș - este vorba de un tronson de doi kilometri betonat prin 1985 și care, la ora actuală, este cel mai prost drum din comună. Pe lângă acesta, un alt obiectiv prioritar este drumul paralel cu Șoseaua Națională, drum care duce spre Curtea de Argeș pe la Valea Brazilor - Noapteș;  este vorba aici de un tronson de circa cinci kilometri. Sper ca, în limita posibilităților financiare, să reușim. Dorim să reabilităm și tronsonul de drum de la Băiculești la Zigoneni, o cale de acces alternativă, paralelă și ea cu DN 7C, foarte circulată. Ar fi o mare realizare reabilitarea acestei rute. Intenționăm să atacăm problema canalizării. Dorim, măcar pe linia principală a comunei, începerea lucrărilor de alimentare cu gaze. Alimentarea cu apă este realizată parțial – un aport la introducerea acesteia în comună l-a avut și fostul președinte al filialei Argeș a PNL, domnul Adrian Miuțescu.

Proiectele noului primar al comunei Băiculești sunt însă mult mai multe, proiecte pe care le vom prezenta în unul din următoarele numere ale publicației noastre. Tot atunci, vom aduce la cunoștința opiniei publice o mostră de comportament civic. Este vorba de un agent economic din zonă, ale cărui acte de caritate, nu puține, de multe ori trecute sub tăcere, au fost remarcate și sunt, fără îndoială, demne de remarcat. Vom reveni.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea