Anul acesta, în opt sate din comuna Merişani vor fi introduse reţele de apă şi canalizare

# Curtea de Conturi a constatat o risipă majoră a banului public în mandatul trecut # Până în momentul de faţă, localitatea nu beneficiază de nici un metru de reţea pentru alimentare cu apă. La nici 15 km de Piteşti, către municipiul Curtea de Argeş, se află comuna Merişani de la care, ţinând cont că este aproape de oraş, aşteptările sunt mult mai mari în ceea ce priveşte infrastructura, faţă de celelalte cumune mai izolate de civilizaţie. Numai că localitatea, la ora actuală, parcă s-ar afla în  Evul Mediu, dacă ne raportăm la nivelul infrastructurii.
Dacă privim în urmă, la felul cum fostele conduceri ale administraţiei locale din Merişani au drămuit banii publici, ne dăm seama de ce nu au mai fost bani şi pentru aceste utilităţi atât de necesare pentru populaţie. Adevărata activitate a fostului primar, Mihail Dumitrescu, care a stat în fruntea primăriei timp de opt ani de zile, a ieşit la iveală la ultimul control efectuat de Curtea de Conturi, unde s-a constatat o risipă majoră a banului public. Tone de motorină consumate într-un an, lucrări de construcţii fictive, fără contract, însă... achitate, introducerea iluminatului public la preţuri mai mult decât piperate - sunt doar o parte din neregurile făcute de fosta conducere a primăriei Merişani, care, desigur, nu a mai avut bani şi pentru lucrări de infrastructură.
Însă actualul primar, Marius Luigi (foto), la nici un an de la investirea sa în funcţie, și-a luat angajamentul ca anul acesta să introducă reţele de apă şi canalizare în opt sate din comună: Dobrogostea, Vărzaru, Borleşti, Merişani, Crâmpotani, Vâlcele, Brăteasa şi Malul Vânăt. Conform spuselor primarului Marius Luigi, nici drumurile nu vor fi lăsate deoparte anul acesta, existând proiecte atât pentru asfaltare cât şi pentru pietruire. Principalele drumuri vizate pentru asfaltare anul acesta ar fi: str. Valea Mare şi str. Bădesei.
Cel mai important proiect al edilului-şef din Merişani este realizarea unei centrale fotovoltaice conectată la reţeaua publică de energie electrică prin utilizarea a energiei solare ca resursă energetică de 250kw. Această centrală ar asigura curentul electric atât pentru iluminatul public cât şi pentru instituţile publice de pe raza comunei, pentru care, la ora actuală, se plăteşte o sumă de circa 3 miliarde pe an. Ar fi o economie consistentă la bugetul local, ţinând cont că aproximativ 5 miliarde pe an reprezintă tot bugetul comunei Merişani.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea