Trupa preoților, Haiducii Vlădicii, lucrează la primul CD

# Acesta se va numi ”Cine-a zis dorului dor” și va conține 16 piese de muzică populară. La Casa de Cultură ”Ion Ionescu” din Topoloveni, de două ori pe săptămână, este spectacol. Fără public, însă oricine dorește poate intra. Sala mare răsună de voci frumoase, pline, bărbătești.
Cântece de petrecere, melodii populare cunoscute – toate sunt repetate la modul profesionist, cu partitura în față. Pentru că membrii corului sunt profesioniști în ale muzicii. Toți sunt preoți, toți au voci frumoase și bine lucrate, toți au trecut examene de teorie și practică muzicală. Și, toți, au decis să schimbe puțin registrul. Un gest curajos, însă în pas cu vremurile, un gest de deschidere. Un gest care, în mod paradoxal, poate apropia biserica de oameni, arătând că și slujitorii Domnului au deschidere și spre cele lumești, au chef de viață, sunt oameni care iubesc, care cântă. Trupa a primit chiar și binecuvântarea Î.P.S. Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.
Astfel, părintele protopop Dan Turturoiu, preoții Dan Pavel, Cosmin Bologea, Alin Mărășoiu, Iulian Tudor, Mihai Ungureanu, Aurel Bucătaru,  Marius Georgescu și Adrian Isăroiu, ”munciți” de cunoscutul  Grațian Bădescu, au ajuns la performanța cu totul notabilă de a intra într-un studio profesional de înregistrări și de a da voce pentru cele 16 piese care vor forma primul CD al trupei ”Haiducii Vlădicii”.
Emil Antohi, directorul Casei de Cultură din Topoloveni: ”Este un proiect de o rară frumusețe. Intenționăm ca, după realizarea acestui CD, să intrăm cu trupa în circuitele naționale și internaționale de profil, mai ales că vocile se armonizează atât de bine, iar domnul Grațian Bădescu, alături de noi, se preocupă permanent de creșterea nivelului calitativ al interpretării.”
Primul CD al Haiducilor Vlădicii se va numi ”Cine-a zis dorului dor” și va merita toți banii, chiar dacă aceștia s-au gândit ca, în funcție de puterile financiare, să îl ofere gratis tuturor melomanilor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea