Senatorul Ion Popa: ‘‘Am înțeles doleanțele primarilor. Ordonanța privind achizițiile publice trebuie modificată!’’

‘‘Așa cum am văzut de-a lungul timpului, OUG 34/2006, care reglementează achizițiile publice pe care le fac autoritățile locale, trebuie să suporte urgent câteva modificări menite să asigure lucrativitatea textului de lege și nu să puna piedici aleșilor locali. Mulți primari s-au plâns că Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice întârzie emiterea acceptului necesar inițierii procedurii de atribuire, afectând în mod direct, prin birocrație, procedurile de achiziție.
Termenul prevăzut inițial de OUG 34 era de 14 zile, însă, după modificarea ordonanței, sperăm că acesta va fi diminuat la doar 10 zile. Mai mult decat atât, lipsa unui răspuns al ANRMAP în termenul de 10 zile va putea fi considerată un accept tacit al acestei instituții.
Fluidizarea procesului de evaluare era absolut necesară, cu atât mai mult cu cat evaluarea făcută de ANRMAP nu se referă la specificațiile caietului de sarcini și nu necesită un termen foarte mare.
De asemenea, mulți dintre edilii din Argeș și din toată țara au acuzat existența unor «contestatari de profesie», oameni sau firme a căror unică menire și implicare într-un anumit proces de achiziție publică este să conteste procedura, reușind astfel să o amâne – în defavoarea comunității locale beneficiară directă a respectivei achiziții. Eu consider că este absolut necesar să responsabilizăm contestatarul fără, însă, să îngrădim dreptul de a contesta.
Așadar, una din modificările pe care o vom aduce la OUG 34/2006 va fi referitoare la acest aspect si va presupune reținerea  garanției  de participare a contestatarului, evident, în măsura în care se respinge contestația.’’

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea