Deputat Cătălin Teodorescu: Timbrul de mediu pe care guvernul USL dorește să îl introducă nu favorizează industria autohtonă de profil, ci încurajează importul de autoturisme second-hand

Industria auto din România are nevoie de un cadru legislativ  care să garanteze durabilitatea investițiilor realizate în ultimii ani și să încurajeze și alți investitori să demareze astfel de proiecte în țara noastră.
Existența unei taxe auto de poluare este foarte importantă, atât în ceea privește protecția mediului, cât și în ceea ce privește dezvoltarea industriei auto în România și a stabilității locurilor de muncă din acest sector economic.
Timbrul de mediu pe care guvernul USL dorește să îl introducă nu favorizează însă, în forma sa actuală, industria autohtonă de profil, ci încurajează importul de autoturisme second-hand. Adoptarea timbrului de mediu de către guvernul Ponta ar putea avea grave repercusiuni asupra dezvoltării economice a județului Argeș.
Guvernanții nu trebuie să uite că, atunci când vorbim de exporturile României, cap de listă este Uzina Dacia-Renault de la Mioveni și că între contriibuabilii la bugetul statului, Argeșul se situează în primele patru județe din țară. 
Uzina Dacia-Renault are un aport de considerabil la PIB-ul României și generează peste 13 500 de locuri de muncă. Aplicarea taxei de timbru în forma actuală ar fi o greșeală ce ar provoca conflicte cu urmări socio-economice nedorite. Jerome Olive, Director General Automobile Dacia, a anunțat că sunt posibile mii de concedieri, iar liderii sindicali ai angajaților uzinei pregătesc ample acțiuni de protest.
Ținând cont de acestea, parlamentarii USL argeșeni trebuie să dovedească, așa cum au susținut în repetate rânduri, că sunt reprezentanții intereselor județului Argeș și nu apărătorii unei politici partizane de partid.
Din calitatea de deputat al Partidului Democrat Liberal, voi fi adeptul și promotorul oricărui demers menit să sprijine dezvoltarea economică durabilă a județului Argeș.
Cabinet parlamentar, deputat Cătălin Teodorescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea