Autorităţile locale din Curtea de Argeş pregătesc un nou jaf din banii publici?

# Serviciul Public de Gospodărire Comunală intenţionează să cumpere motorină la 7,2 lei/litru. O poveste care a început în urmă cu câţiva ani de zile la Curtea de Argeş, în speţă la SPGC, scoasă la iveală de săptămânalul ,,Atitudine în Argeş” care, din păcate, continuă, iar principalii protagonişti nu au nici o reţinere de a juca, în continuare, rolul personajului negativ.
O poveste cu final tragic pentru banul public, ce se desfăşoară sub ochii întredeschiși ai autorităților locale și ai organelor de control care, de cele mai multe ori, ridică din umeri, precizând că totul este legal.
De trei ani de zile, Serviciul Public de Gospodărire Comunală din Curtea de Argeş cumpără motorină de la aceeaşi firmă, la preţuri exorbitant de mari, prin licitaţie la care participă un singur ofertant. Anul acesta, se pare că autorităţile din Curtea de Argeş pregătesc un nou capitol de batjocură a banului public, prin organizarea unei licitaţii ce este publicată pe SEAP, care priveşte achiziţionarea a 180.000 litri  motorină la un preţ estimat, fără TVA, de 1.050.000, din care reiese preţul/litru la 7,2 lei cu TVA. Nu ştiu ce formulă de calcul au folosit cei care au pregătit documentaţia acestei licitaţii, pentru că la ora actuală preţul/litru de motorină standard la celelalte pompe este undeva la 6 lei, ceea ce înseamnă o diferenţă de 1,2 lei la litrul de motorină. Dacă înmulţim cu 180.000, cantitatea solicitată de SPGC, reiese o sumă de peste două miliarde lei vechi, diferenţa de preţ.
Conform anunţului publicat pe SEAP, cei 180.000 litri ar urma să fie livraţi astfel: 150.000 litri până la 31 decembrie 2013, iar diferenţa de 30.000 litri în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 aprilie2014.
La o astfel de generozitate arătată de autorităţile locale din Curtea de Argeş prin oferirea unui suprapreţ pentru achiziţia de motorină ar trebui să se înscrie zeci de firme, dar în ultimii trei ani, la licitaţia pentru achiziţia de motorină organizată de SPGC, s-a înscris o singură firmă, S.C. Dragon Oil Star S.R.L.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea