Uvertura ”Directorul de scenă”, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, al doilea concert simfonic al lunii, susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Marius Hristescu şi violonista Maria Solozobova (Rusia). În program: A. Mozart - Uvertura la Directorul de scenă, Felix Mendelssohn-Bartholdy - Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor, op. 64  şi J. Haydn - Simfonia nr. 104 în Re major.
Deşi tânără, Maria Solozobova, din Rusia, este una dintre cele mai bune violoniste ale generaţiei tinere. După absolvirea Şcolii de Muzică „Gnessin”, a urmat cursurile Conservatorului „P. I. Ceaikovski” din Moscova, perfecţionându-se în Elveţia, la Zürich şi Basel, unde a studiat la Academiile de Muzică din oraşele respective. Profesorii de vioară care i-au şlefuit talentul au fost: Irina Bochkova, Evgenia Tchugaeva, Zakhar Bron şi Raphael Oleg. Este laureată a mai multor competiţii internaţionale în: Austria, Portugalia, Elveţia, Italia. Ca solistă, a participat la festivalurile internaţionale din:  Elveţia, Spania, Finlanda, Cehia, Austria, Ungaria. A concertat cu ansambluri renumite din Basel, Zürich, Ljubljana, Bucureşti şi Taipei. A susţinut recitaluri pe scene de renume din: Moscova, Geneva, Zürich, Basel, Tainan, Taipei. Este prim-concertmaestru al German Symphonic Orchestra. Maria Solozobova abordează un repertoriu variat, de la creaţiile compozitorilor baroci, clasici şi romantici, la compoziţii moderne. Cântă la o vioară Nicolò Gagliano, construită în 1750. Violonista din Rusia a mai concertat la Filarmonica Piteşti, în 3 mai 2012.
Marius Hristescu a absolvit Liceul de Artă din Craiova şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde a studiat, în paralel, compoziţie, dirijat cor academic şi dirijat orchestral. În 2000 şi-a desăvârşit studiile muzicale, finalizând masterul.
Dirijor, compozitor şi orchestrator, Marius Hristescu a colaborat şi colaborează cu Tudor Gheorghe, alături de care a câştigat, pe lângă recunoaşterea publicului, premii naţionale. A mai colaborat cu Nicu Covaci, Lordana Groza, Marius Bodochi, Ştefan Bănică Jr., Costel Busuioc. A scris şi două lucrări corale „Două colinde româneşti” şi „Ave Maria”, premiate naţional. Din 2004 scrie muzică pentru spectacole de teatru, pentru teatrele din Craiova şi Sibiu. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în 21 mai 2008 şi 8 aprilie 2010.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea