”Cosi fan tutte” de W. A. Mozart, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un spectacol-eveniment, operă în concert, ”Cosi fan tutte” de W. A. Mozart. Alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul Vlad Agachi vor concerta artişti de renume ai Operei Naţionale din Bucureşti: Simona Neagu, Antonela Bârnat, Lucian Corchiş, Daniel Pop, Dorina Cheşei şi Ştefan Schuler.  ”Cosi fan tutte” este o operă în două acte, compusă de Mozart pe un libret în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Premiera absolută a avut loc la Viena, în 26 ianuarie 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului.
Simona Neagu, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, este soprană a Operei Naţionale din Bucureşti. A participat la importante gale şi festivaluri de gen în ţară şi în străinătate. A susţinut numeroase turnee în Franţa, Germania, Luxemburg, Spania, Olanda, Elveţia.
Antoanela Bârnat a absolvit Liceul de Artă din Braşov şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Mezzo-soprană a Operei Naţionale din Bucureşti, a colaborat cu operele şi filarmonicile din ţară.
După debutul din timpul facultăţii la Opera Naţională Bucureşti, Lucian Corchiş devine colaborator permanent al instituţiei, ca apoi să fie angajat ca tenor. Absolvent al UNMB, a colaborat cu filarmonciile şi teatrele lirice din ţară, susţinând importante turnee şi în străinătate.
Baritonul Daniel Pop este absolvent al Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi al Universităţii Naţionale de Muzică. A susţinut, ca membru al Fundaţiei „Remember Enescu”, recitaluri şi concerte în toată ţara.
Dorina Cheşei, absolventă a Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, este soprană a Operei Naţinale. A colaborat cu teatrele muzicale din Cluj, Timişoara, Braşov, Craiova, Galaţi şi Constanţa. A efectuat turnee în Marea Britanie, Elveţia, Germania, Spania, Japonia, Israel.
Ştefan Schuller, absolvent al Liceului de Artă „George Enescu” din Bucureşti şi al Academiei de Muzică, este unul dintre başii de succes ai Operei Naţionale. 
Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi, la Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi în străinătate, susţinând concerte în Portugalia, Polonia, Republica Moldova, SUA. A dirijat orchestre din: Bucureşti, Satu Mare, Târgovişte, Piteşti şi în această vară pe cea din Tanglewood. Din 2010 susţine conducerea muzicală a clasei de operă de la UNMB, iar din stagiunea trecută este angajat al Filarmonicii Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea