”Va fi un «deranj» mare... însă vă garantez că oamenii vor fi bucuroși de acest «deranj»”

# Afirmă Cristian Mitrofan, viceprimarul Municipiului Curtea de Argeș. # Cristian Mitrofan: ”Dorim, poate pentru prima dată, să organizăm alegeri transparente”. # Cristian Mitrofan: ”Domnul Miuţescu ... din câte ştiu, este propus pentru a lua conducerea unei instituţii descentralizate”. Cristian Mitrofan, viceprimarul din Curtea de Argeș, a fost numit, cu aproape o lună în urmă, președinte interimar al organizației locale a PNL. O organizație puternică, însă – spun mulți – nu atât de bine structurată pe cât ar trebui. Sarcina principală a noului lider al organizației este chiar organizarea alegerilor, alegeri care se vor desfășura în a doua jumătate a lunii martie. Despre acestea, despre problemele din administrație și despre alte câteva, am purtat o interesantă discuție cu însăși persoana în cauză.
# În primul rând, felicitări pentru funcția de viceprimar la care ați acces. Ce vă propuneți pentru acest mandat?
Viceprimarul Cristian Mitrofan: În primul rând doresc să vă spun că am, cu domnul Nicolae Diaconu, o legătură foarte bună, chiar personală, pentru că am fost, timp de două mandate, colegi în Consiliul Local. Lucrăm însă de circa 15 ani împreună, ne cunoaștem și ne înțelegem foarte bine. De aceea, acum, ne este ușor să colaborăm.
Proiecte? Proiecte sunt multe, sperăm să ducem la bun sfârșit cât mai multe dintre acestea. Într-o lună și jumătate va începe ”marea asfaltare”, vor fi asfaltați 36 de kilometri de străzi, toate căile de acces laterale vor primi acest tratament, și totul se va întâmpla într-un singur an de zile. Va fi un ”deranj” mare. Probabil că  șantierul va funcționa pe șase fronturi simultan, însă vă garantez că oamenii vor fi bucuroși de acest ”deranj”.
Avem, deasemenea, în derulare proiectul de supraveghere video, sunt deja montați stâlpii de susținere, la Primărie a fost instalată partea tehnică: hard-uri, receicvere etc. Avem și proiectul pe Mediu, cu Parcul orașului, unde este prevăzută lumină fotovoltaică, fântâni arteziene și multe investiții în peisagistică. Fostul Spital TBC va fi schimbat, tot cu ajutorul fondurilor europene, într-un club pentru pensionari. Cei de vârsta a treia vor avea astfel posibilitatea petrecerii timpului liber într-o locație ultracentrală – vis-a-vis de Posada – locație amenajată la standarde înalte. De asemenea, avem în vedere – tot pe fonduri europene - investiția în Centrul de Recuperare pentru persoane cu dizabilități, centru care va  fi construit la Valea Sasului – la intrarea în municipiu dinspre Pitești. Este vorba de fostul cămin și grădinița din zonă, care vor fi reamenajate conform noii destinații.

”Avem în intenție să concesionăm terasa Pieței 1 Mai, unde prețurile sunt foarte mari”

# Ce măsuri aveți în vedere cu privire la problemele nerezolvate: invazia câinilor fără stăpân, piețele  – probleme întâlnite dealtfel în toate orașele județului?
C.M.: Într-adevăr, problema câinilor fără stăpân este una de mare actualitate în Curtea de Argeș, ca și problema piețelor. După cum știți, la primul aspect se lucrează. Vom găsi soluții.  Și la piețe  facem eforturi, avem lucrări de reamenajare la Piața Centrală. Avem în intenție să concesionăm terasa Pieței 1 Mai, unde prețurile sunt foarte mari, comercianții nu sunt și producători, ei se aprovizionează, de regulă, din cealaltă piață. Împreună cu domnul primar și cu Consiliul Local discutăm numeroase variante posibile pentru îmbunătățirea acestor activități.
# Mare lucru să colaborați bine cu primarul. Fostul vice, domnul Costinel Vasilescu, era lăsat complet pe dinafară tocmai din cauza neînțelegerilor...
C.M.: După cum v-am spus și la început, relația mea cu domnul primar este una foarte bună, atât instituțională cât și personală. Lucrăm împreună de 15 ani. Avem un mandat împreună, rezultatele încep să se vadă deja.
# Haideți să discutăm puțin și de politică. Sunteți doar președinte interimar al organizației PNL Curtea de Argeș
C.M.: Da. Și doresc să comunic, pe această latură, că în data de 30 martie, la ora 10, în Sala Mare a Primăriei, va avea loc Adunarea Generală a PNL Curtea de Argeş. Fac pe această cale un apel ca, până pe data de 19 martie, toţi membrii partidului să îşi achite cotizaţiile la zi, pentru a putea participa la această Adunare Generală, în conformitate cu statutul nostru. Înscrierile pentru Biroul Local și pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte se vor face la secretariatul organizației. Termenul limită pentru depunerea acestor candidaturi este cu 48 de ore înainte de Adunarea Generală. Programul de lucru la sediul partidului este de luni până vineri între orele 12 și 18. Dorim, poate pentru prima dată, să organizăm alegeri transparente. Astfel, dorim să eliminăm veșnicele contestații: că a votat cine nu a trebuit, că anumiți membri au făcut sau nu au făcut ceva ș.a.m.d. Totul va fi exact în litera statutului. Desigur, și în organizație mai trebuiesc făcute anumite eforturi. În momentul de față aceasta numără circa 600 de membri, din care plătitori la zi avem cam 150. La Adunarea Generală ne așteptăm cam la 300 de persoane din rândul membrilor.
# Aveți o organizație de tineret activă. Care sunt planurile acesteia pe termen scurt?
C.M.: Vineri a fost organizat Balul Îndrăgostiților – deși Valentine`s Day a fost joi – la Clubul Diktator. La Bal au fost invitați toți tinerii din  Curtea de Argeș. Au fost organizate concursuri cu premii multiple, fiecare liceu din Municipiu a fost reprezentat de câte o pereche. Deși organizația noastră a fost cea care s-a ocupat de ”bucătăria” evenimentului, acesta nu a fost deloc politizat. A fost o seară a bunei dispoziții. Organizația mai are în plan o serie de activități care includ și acțiuni caritabile.
# Domnule viceprimar, ultima întrebare: ce mai face domnul Miuțescu, desigur, în afară de muzică?
C.M.: Domnul Miuţescu face, în continuare, şi politică. Domnia Sa este membru al Biroului Judeţean al PNL şi, din câte ştiu, este propus pentru a lua conducerea unei instituţii descentralizate.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea