Deputatul PDL Cătălin Teodorescu este împotriva introducerii impozitului forfetar în agricultură

Deputatul  PDL Cătălin Teodorescu, membru în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor, este împotriva introducerii impozitului forfetar în agricultură. Conform parlamentarului democrat-liberal,  această nouă taxă pe care guvernul USL vrea să o introducă îi afectează pe producătorii agricoli mici şi mijlocii. Taxa se va scădea din subvenţia acordată de stat fermierilor si ar urma să fie de treizeci de euro, exact valoarea cu care a crescut subvenţia pentru terenurile agricole anul acesta, condiţii în care sprijinul este practic anulat.
Deputatul Cătălin Teodorescu susţine că politica fiscală promovată de guvern în sectorul agricol este una iresponsabilă, loveşte clasa de mijloc din agricultură şi nu sprijină dezvoltarea unei ramuri foarte importante a economiei. Un milion de întreprinzători din acest domeniu, fermieri, crescători de animale şi cultivatori de terenuri  sunt împovăraţi cu noi taxe şi impozite, în timp ce subvenţiile de care au parte sunt în continuare la minimul european.
„Guvernul USL a  introdus practic impozitul forfetar în agricultură. Nu impozitează producția agricolă, ci hectarul și capul de animal indiferent de profitul pe care îl obţine agricultorul, ceea ce este incorect şi inechitabil. Prin aceste măsuri guvernul distruge  agricultura”, a declarat parlamentarul argeşean.
O altă problemă semnalată de deputatul Cătătlin Teodorescu este neacordarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură aferentă trimestrului III din anul 2012, consecinţa directă a acestei acţiuni fiind faptul că fermierii nu vor avea banii necesari pentru culturile de primăvară.
„Comisia Europeană nu a fost notificată pentru continuarea acordării subvenţiei la motorină în 2013. Ori guvernul USL a uitat să facă acest lucru, dovedind din nou că este  incompetent, ori vrea să retragă pe tăcute subvenţia. Însă, indiferent de motive, consecinţa este clară: fermierii nu vor putea primi această subvenţie şi  multe terenuri vor rămâne nelucrate”.
Deputatul democrat-liberal trage un semnal de alarmă, considerând că dacă nu se ţine cont de realităţi şi de factorii de risc din agricultură,  în condiţiile în care  sprijinul acordat fermierilor de către autorităţi este insuficient, noua impozitare forfetară introdusă de guvernul USL este un bumerang cu efecte economice greu de estimat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea